Színház

La Bete (A bohóc)

előadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

David Hirson nagysikerű Broadway-komédiája egy Moliére-korabeli színházi társulat, és egy, ebbe a társulatba bekerülő ripacs körül forog. Valér, a vásári komédiás nagyon megtetszik Elomire és Béjart társulata nagylelkű mecénásának, a Conti hercegnek. Határtalan nagylelkűségére hivatkozva ki is követeli a direktortól, hogy bevegye Valért a társulatába. Elomire azonban, félretéve minden udvariasságot, kifakad az általa vadbaromnak tartott Valér személye ellen, akinek szerinte semmi keresnivalója egy színi társulatban. Konfliktusba is keveredik Valérral, szemére veti annak minden hibáját és hiányosságát.
Ekkor jelenik meg a Herceg, aki Elomire minden tiltakozása ellenére továbbra is foggal-körömmel ragaszkodik Valér ottlétéhez - ebből kerekedik a nagy vita, melyben a direktor elvakultsággal vádolja a Herceget, az meg kompromisszumképtelennek titulálja az igazgatót. A helyzetre a megoldás a csodás tréfa: Elomire arra kéri a patrónust, engedje meg, hogy a társulat döntsön. És, hogy ne csak vaktába follyon a vita, hadd játszanak is vele, s derüljön ki ebből, hogy kinek van igaza...
Mindez egy olyan kortárs amerikai verses komédiában, mely mintha a nagy mester, Moliére tollából fakadt volna, a színpadi lehetőségek és technikák széles tárházát vonultatja fel.

A(z) Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Elomire (a társulat vezetője)
Béjart (a helyettese)
Madeleine Béjart (Béjart húga)
De Brie
Catherine De Brie (De Brie felesége)
René Du Parc
Marquise - Therese Du Parc (felesége)
Conti herceg (a társulat patrónusa)
Dorine (szolgálólány)

Alkotók

Hozzászólások