Színház

La mancha lovagja

zenés színmű, 140 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés színmű.  Jobbá tenni a világot! Ez Alonso Quijana, a La Mancha tartományban élő, idős vidéki nemes célja, mikor magára ölti a „búsképű lovag” jelmezét, mikor elindul megvívni harcát a jobbsorsra hivatott Emberért.
A történet keretjátéka az inkvizíció börtönének pokla, amelyben a legalantasabb emberi hierarchia törvényei szerint élnek gyilkosok, tolvajok, kurtizánok. Ide száll alá az író Cervantes, akit „eretnek” eszméi miatt vizsgál az inkvizíció. Tárgyalására várva először e lealacsonyult, az életből kiábrándult emberi közösség előtt kell megvédenie kéziratát, s főhősének, Don Quijote-nak megelevenített történetével (színház a színházban) kell bizonyítania, hogy a hit és a szeretetbe vetett bizakodás kilátást adhat és vissza tudja szerezni a kiábrándult ember számára az élet értelmébe és az emberi méltóság erejébe plántált reményt.
25 év után tér vissza a Gárdonyi Géza Színház színpadára a szélmalomharcos-búsképű lovag meghatóan szívbemarkoló története, hogy e nagyszerű musical felejthetetlen dalaival, zenéjével és időtálló üzenetével új generációkat hódítson meg.

 

További szereplők: Ivády Erika, Sata-Bánfi Ágota, Pilisy Attila.

GG Tánc Eger: Emődi Attila, Joni Österlund, Kelemen Dorottya, Schlégl András, Szeles Viktória, Tóth Karolina, Törteli Nadin, Varga Kristóf.

Stáblista:

Szereplők

Don Quijote (Cervantes)
Sancho (szolga)
Az inkvizíció századosa
A fogadós (kormányzó)
Dr. Carrasco (a herceg)
A házvezetőnő
A borbély
Pedro, fő öszvérhajcsár
Fermina, a szolgáló

Hozzászólások