Színház

Lady Budapest

operett, magyar, 2016.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az Operettszínház egy különleges bemutatóval tiszteleg az 56-os forradalom hatvanadik évfordulója előtt. Tábori György Utazás című műve, melyet Lady Budapest címmel is játszottak, a forradalom hőseinek állít emléket. Tábori György regénye egyszerre tartalmazza egy olyan ember élettapasztalatát, aki mind Magyarországon, mind külföldön megtapasztalta az életet, és egy olyan író zsenialitás feszültségkeltését, aki magával Hitchcockkal is dolgozott. A rock-musical Kocsák Tibor és Miklós Tibor műve, akik kétségtelenül világelsők a magyar történelem viharos pillanatainak színpadra vitelében, hiszen az ő érdemük a nagysikerű Abigél is. Az Utazás avagy Lady Budapest című darab a forradalom negyvenedik évfordulójára készült, és most, a Bakáts téri bemutató után húsz évvel, a hatvanadik évfordulón Lady Budapest címmel újra színpadra kerül, felújított formában.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2016. október 21., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
chollo 2016 okt. 30. - 10:14:30 10/10
Zeneileg is gyönyörû darab, de ez nem volt meglepetés. Az viszont igen, hogy a nõi fõszereplõk alakítása sokkal jobb volt, mint amit vártam, a férfiaké viszont sajnos kevésbé. Külön kiemelendõ Vágó Bernadett, aki végig gyönyörûen és érthetõen énekelt, következõben is vele nézném meg. Gratulálok!
8/10
CrazySpice 2016 okt. 22. - 10:18:17 8/10
Imádtuk, imádtuk! Annyira látványos a háttérjátéka (külön kedvencem a lehulló vörös zászló) és a koreográfia! Többször éreztem úgy, mintha egy gyönyörû régi filmben lennék, nem is színházban...
De: a buszjelenet unatkozásig túlnyújtott, akárcsak a tank megjelenésééig tartó közjáték. Lady Budapest karaktere pedig a második felvonásig szinte csak mellékszerep, oly sokat áll a középpontban Kerényi Miklós Máté (néha értelmetlenül, odanemillõn). Mindezek ellenére LE AZ ÖSSZES KALAPPAL! Állva tapsoltuk meg!
moderator1 2016 okt. 10. - 11:34:00 Előzmény Edmond Dantes
Kedves Edmond Dantes,

köszönjük észrevételét, javítottuk.

Üdvözlettel:
PORT.hu
Edmond Dantes 2016 okt. 07. - 13:48:39
T.port, szeretném felhívni figyelmüket, hogy a produkció színlapján az Öreg harcos szerepében feltüntetett Marik Péter júliusban elhunyt. A színház honlapja szerint (Melis Gábor váltótársaként) O t t l i k Ádám lesz a másik Öreg felkelõ. Javaslom a hibát javítani.