Színház

Laurencia

balett, 2 felvonás, 2020.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A Laurencia egy dús, látványos, a szó jó értelmében véve igazán teátrális balett: perzselő érzelmek és kirobbanó erővel feltörő mozgások, melyben a klasszikus lépések tüzes spanyol ritmusokkal forrnak egybe. Virtuóz szólók és duettek, harmonikus együttesek és izgalmas tömegjelenetek közepette bontakozik ki a drámai történet, melyet Lope de Vega A hős falu (Fuente Ovejuna) című drámája ihletett: egy bimbózó szerelem erőszakos eltiprása miatt a közösség fellázad az elvakult, erőszakos hatalom ellen.

A Michael Messerer által felfrissített koreográfiához Vadin Ryndin eredeti tervei alapján Rományi Nóra és Rózsa István álmodja újra a látványt a Magyar Nemzeti Balett új nagyszabású előadása számára.

Vakhtang Chabukiani eredeti koreográfiája nyomán a koreográfiát készítette Michael Messerer.

Zeneszerző: Alexander Krein

Betanító balettmesterek: Evgeny Popov / Anna Andrushko Próbavezető balettmesterek Aradi Mária / Dózsa Imre / Pongor Ildikó / Prokofieva Irina / Szakács Attila

Karmester: Pavel Sorokin

 

A(z) Erkel Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. március 6., Erkel Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Rojita 2020 márc. 10. - 19:41:35
Nagyon látványos, szép előadás. Egyszerre kb. 60 ember a színpadon, hol együtt táncolnak, hol felváltva 2 - 4 - 6, vagy 24 ember. Gyönyörűek a jelmezek, mindenki vidám, piros - kék - fehérben. A háttérben pedig hatalmas, élethű díszletek.
A zene meg, tüzes, spanyol.
Kellemes élmény volt. Ajánlani tudom minden korosztálynak.

Van olyan hétvége, h egy nap többször is adják. De adott nap, második előadását már mások táncolják, mint az elsőt. Tehát, a darab dupla, vagy tripla szereposztásban mehet. Ez azt jelenti, h 150 - 200 táncos megtanulta a koreográfiát. Bravo.