Színház

Macska a forró tetőn

színmű, 3 felvonás, magyar, 2000.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A huszadik század egyik legsikeresebb drámaírója. A legősibb, legizgalmasabb, leghálásabb emberi érzelmekről tudott írni, robbanó szenvedéllyel, szívszorító lírával, lenyűgöző ember- és színházismerettel; szerelem, szenvedély, féltékenység, halál, ezek voltak a fő témái, mint minden igazi nagy drámaírónak. Darabjai, különösen A vágy villamosa, Az ifjúság édes madara, és a Macska a forró tetőn állandó sikerek a világ színpadain, és a filmen is. Kevés író mondhatja el magáról, hogy ebben a gyorsan felejtő világban őt és műveit egy percig sem mellőzték.
A Macska a forró tetőn hősnője, Maggie, a sebezhető, magányos és csodálatos nőalak. Férjéért, az önmagával meghasonlott és az italhoz menekült Brickért, és kettejük szerelméért küzd. Egy luxusvilla lakosztályában folyik kettőjük küzdelme, amelyet az tesz még drámaibba, hogy Brick apjának csak napjai vannak már hátra, de erről az apa mit sem tud...A huszadik század egyik legsikeresebb drámaírója. A legősibb, legizgalmasabb, leghálásabb emberi érzelmekről tudott írni, robbanó szenvedéllyel, szívszorító lírával, lenyűgöző ember- és színházismerettel; szerelem, szenvedély, féltékenység, halál, ezek voltak a fő témái, mint minden igazi nagy drámaírónak.
Darabjai, különösen A vágy villamosa, Az ifjúság édes madara, és a Macska a forró tetőn állandó sikerek a világ színpadain, és a filmen is. Kevés író mondhatja el magáról, hogy ebben a gyorsan felejtő világban őt és műveit egy percig sem mellőzték.
A Macska a forró tetőn hősnője, Maggie, a sebezhető, magányos és csodálatos nőalak. Férjéért, az önmagával meghasonlott és az italhoz menekült Brickért, és kettejük szerelméért küzd. Egy luxusvilla lakosztályában folyik kettőjük küzdelme, amelyet az tesz még drámaibbá, hogy Brick apjának csak napjai vannak már hátra, de erről az apa mit sem tud...

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2000. február 19., Pesti Színház

Stáblista:

Hozzászólások