Színház

Macskadémon

felolvasószínház, 1 felvonás, 90 perc, magyar, 2022.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mjuzikel komédia egy furcsa házban.

A Macskadémon bármelyik házba beköltözhet, ahol él egy magányos, vagy legalábbis boldogtalan nő. A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogyha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. Ha kell, bárki és bármi alakját felveheti, pusztít és rombol maga körül. És ha úgy látja, hogy a terve kudarcba fulladna, elpusztítja magát a szerelmét is, és odébbáll, új áldozatot keresni. A Macskadémon érzékeny a bennünk lakó rosszra, kifürkészi a félelmeinket, tobzódik az emberi hibákban.

Történetük egy négylakásos társasházban játszódik. Itt él Bori néni, a ház úrnője, a zsugori és jobb napokat látott úri asszony, Máté bácsi, a reménytelen alkoholista, és András, a szépreményű enyhén depresszív író. A negyedik lakás évek óta üresen áll, a rémületes pletykák miatt (aki itt lakott, vagy meghalt, vagy szörnyű betegségekben sorvadozott) senki nem akar beköltözni. Orsi, a mondjuk ki, kerekded és határozatlan szingli mit sem tud a szóbeszédről, jóhiszeműen beköltözik, kiscicájával, Rigóval együtt. 

Bella Máté és Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája, remek zenékkel szórakoztatóan mesél a magányosodásról, a szerelemről és az emberi kapcsolatok fontosságáról.

A(z) Szentendrei Teátrum és Nyár, Pinceszínház és Gergye Krisztián Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások