Színház

Mária főhadnagy

operett, 2 felvonás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A romantikus mű története 1848-ban, Bécsben kezdődik, címszereplője valós személy volt. A magyar érzelmű Máriát rokonai egy osztrák arisztokratához készülnek férjhez adni. Szerencsére megérkezik Antónia, Mária magyar nagynénje, s az ő, valamint a kissé bolondos szabó, Zwickli Tóbiás segítségével a lánynak sikerül még időben elszöknie. Hogy a már forradalom hevében égő Magyarországra juthasson, nemzetőr-egyenruhát ölt magára.

1849-ben, a budai honvédtáborban is férfiként, édesapja nevén, Lebstück Károlyként szolgál a seregben. Vitézségéért először al - majd főhadnagyi rangot kapott.
Igen sok konfliktusa van kezdetben fölöttesével, a szigorú Jancsó hadnaggyal, - akivel a történet elején Bécsben találkoztak először - többször is megrója könnyelmű hősködéséért. Mikor Mária egy estély alkalmából ismét nőként jelenik meg, a hadnagy újra lángra lobban iránta, s természetesen "a főhadnagynak" sem közömbös a jóképű férfiú. A kalandos történet végén persze egymásra találnak és a bolondos Zwickli is révbe ér az Ő Pannijával.

Huszka Jenő melódiáira Szilágyi László írt romantikus szövegeket: Nagy árat kér a sors, Én mától kezdve, de a legismertebb talán mégis csak a Bugaci határon.

Közreműködik: Pászthy Viktória, Kristóf Dániel, Tiszai Nagy Ildikó, Horváth Lala, Pyka Alexandra, sárkány Krisztián, Kerekes Károly, Szalóczy Pál, Osvát Magda, Homoki Tibor, szabó Antal, szalay Vince, valamint Dénes Ilona, Halmi Ildikó, Bereznai Roland, Lázár András, a Fedák Sári Színház zenekara és tánckara

A(z) Fedák Sári Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások