Színház

Mennyei!

vígjáték, magyar, 2011.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Peret Quilter darabja dokumentum vígjáték. Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezik - hangos sikerrel - lemezt készít, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét éli. Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztja el, a kijövő hanggal baj van: se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarja népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit árad, hogy ellensúlyozza fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, a Ritz-Carlton báltermében tartotta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta - de imádta Jenkinst.
Quilter darabját sok nyelvre fordították le, húsz országban játszották - a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően - kiemelkedő sikerrel. Nálunk, a Tivoliban, Vári Éva játssza az elragadó énekesnő szerepét.

A(z) Budapesti Kamaraszínház - Tivoli előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Florence Foster Jenkins
Mrs. Verrinder-Gedge

Hozzászólások

1/10
drobek 2012 márc. 11. - 21:56:56 1/10
Maníros, modoros színészek, szimpla kis történet, amiben az egyetlen poén az volt, hogy valaki itt hamisan énekel (bár a közönség nagy része ezen minden alkalommal hálásan nevetett, mint egy bohóctréfában, ha torta csattan egy arcon) A rendezés sem sokat adott a darabhoz. Az itteni értékelése után óriási csalódás a darab, amit azért is választottunk, mert nagyon szeretjük Vári Évát. Sok olyan darabot láttam, ami ha nem is tetszett, értettem, hogy mások mit látnak benne és/vagy mi volt az alkotó célja. De sajnos itt még erre sem sikerült rájönnöm.
BendeHédi 2011 nov. 28. - 12:10:41 Előzmény boroc
Vári Éva ebben a darabban is felülmúlja önmagát. Olyan hittel játssza el a fals hangú énekesnõt, hogy a darab végére szinte kételkedik a nézõ, hogy valóban e csodás hangú színésznõbõl jöttek elõ azok a hamis hangok. Az, hogy "lejátssza" a többi színészt, nem újdonság, mellette nem könnyû "kiragyogni" egy darabból. Ajánlom ezt az elõadást minden Vári Éva rajongónak, és mindazoknak, akik jól akarnak szórakozni a Budapesti Kamaraszínház nívós elõadásai egyikén.
10/10
boroc 2011 ápr. 30. - 23:36:57 10/10
A darab nem egy nagy szám. Kicsit olcsó és bulvárból
jól ismert poénokkal játszik. Nagyon nehéz dolga van mindenkinek ,fõleg a rendezõnek aki nem hagy ki egy ziccert sem , hogy jót nevethessünk. És nevetünk is ,
fõleg Vári Éván aki elviszi a hátán a darabot és a kollégákat. Vári Éva úgy játssza ezt nõt , hogy a darab végére mi is szeretjük ezt a hívatlan dívát és megértjük a közönségét akik lelkeken verték szét a carnegie hallt.Vári Éva úgy tud nem énekelni , hogy az maga a döbbenet miközben tudjuk , hogy kiválóan mûveli azt.Partnere Kolovratnik Krisztián szürkén áll mellette és maga sem veszi észre , hogy Õ is az énekesnõ bûvkörébe került.Szerintem azért érdemes megnézni a darabot , csak a kutya temetési jelenetét tudnám feledni.