Színház

Menty B / Hermész

táncelőadás, 2 felvonás, 80 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kozma Johanna – Bali Boglárka: Menty B

Az előadás hossza 30 perc

Néha olyan dolgokhoz kötődünk, amik ártalmasak számunkra. Ennek a felismerése és az elengedése sem mindig egyszerű. Hogy képes valami, amitől örömet reméltünk, végül kis híján teljesen tönkretenni minket? Mennyit hagyunk magunkból időközben elveszni, és mennyire vagyunk hibásak mindezért? Ha pedig végül sikerül felállnunk, hogyan takarítjuk fel magunk után a romokat? Mindenki története más és más, de mindenkihez kötődnek olyanok, akik gyógyítják a sebeinket, melyeket nem ők okoztak.

Készítették és előadják: Bali Boglárka, Kozma Johanna

Zene: Irlanda Áron

Kovács Gerzson Péter - Tranzdanz: Hermész

Az előadás hossza 50 perc

Nem értjük, megfejthetetlen, mit miért tesz, irritál, de a személyiségében mégis van valami, ami megigéz. Mivel varázsol el bennünket, mivel hat ránk ez a folyton tabukat döntögető, elbűvölő és arrogáns szélhámos?

Maga a megtestesült ambivalencia: sem angyali, sem démonikus, nem tartozik sem az istenek, sem az állatok közé, mindkettőnél emberszerűbb, de nem is ember, idős férfi és fiatal, erotikus atléta, harsányan vidám és teátrálisan patetikus egyszerre, a vaskos tréfák mellett veszélyes, cinikus és kegyetlen romboló, komikus, de hordozza a hős komolyságát is, aki mindeközben gyerekes mértékben függ saját vágyaitól...

Lényünk sötét oldalát igyekszünk elfojtani, ám hatásától nem tudunk szabadulni, ezért inkább a külvilágba vetítjük – ő a trickster archetípusa, mely saját árnyékunkat szólítja meg. Bennünk is megvan, ezért vonz minket annyira.

Ő hízeleg, gúnyol, nyargal, szemlélődik, üldöz, menekül, vívódik, győz és veszít, árul és elárul, csábít, elhagy... a TranzDanz új produkciójában.

Hermész: Tókos Attila Érdemes művész, Harangozó Gyula Díjas, Junior Príma Díjas táncos

zene: Kovács Jeromos zenei szerkesztő, producer

koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter Harangozó Gyula Díjas, kétszeres Laban Díjas

Készült az NKA Táncművészeti Kollégiuma, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és az MMA támogatásával

A Tranzdanz és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Hozzászólások