Színház

Musik, Musikk, Musique

koncertvarieté, magyar, 2012.

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

"Az élet kabaré", mondja a századelőt idéző sikerdal, és nem véletlenül. A kabaré lényege a színház, a show-varieté és a közélet iránti mohó szenvedély. Éltető közege a modern nagyváros. Azok a nagyvárosok, amelyek a huszadik század elején váltak világvárosokká, s kezdték egyre inkább megismerni, magukévá tenni egymás kultúráját, szórakozási formáit, zenéjét. Skandináviától Németországon át egészen a Balkánig ugyanazokra a dalokra táncoltak a lokálokban, ugyanazokat a dalokat fütyülték a suszterinasok - persze megőrizve saját egyedi hangzásukat, és saját hagyományaikat. Megjelent a film, sohasem látott népszerűségével beköltözött a szalonokba a cirkusz, és mulatott a nép, mindenáron... Koncert-színház költözik a Katona színpadára, különleges orfeumi látványvilággal, jelmezekkel, élő zenekarral, a színészek pedig nem csak táncolnak és énekelnek tíz nyelven, hanem a korabeli varieté-előadókhoz méltóan további meglepetésekkel is szolgálnak.

Haj: Vég Attila
Cirkusztechnikai tanácsadó: André Rolland

Bemutató időpontja: 2012. május 04., Katona József Színház

A(z) Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. március 20., Katona József Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Helga Kucsera 2015 nov. 23. - 15:42:15 10/10 Előzmény borówka
Ilyen az ízlés és ízlés közötti különbség..:) Nekem az egyik legkedvesebb darab, amit a közelmúltban láttam. Sõt fokozom azzal, hogy kétszer is beültem rá, az egyik az utolsó elõadás volt, ahol a közönség állva tapsolta, és kifelé menet csupa pozitív visszajelzést füleltem. ( persze ettõl függetlenül biztos volt olyan, akinek nem tetszett. )

Sajnos késõn néztem meg, így csupán kétszer volt lehetõségem, de ha lehetne, még egy párszor beülnék rá....:)
Mandzsi 2015 márc. 25. - 19:53:19 Előzmény Nagy Gargantua
Akkor kedves Nagy Gargantua engedje meg, hogy alánljak Önnek egy igazán párizsi "Moulen Rouge" jellegû revüt.
Én a múlt héten láttam egy szenzációsat!
Párizs éjjel címmel a MÜPA-ban (a Recirquel elõadása) Nem lehet leírni mennyire szenzációs volt!!

Szerintem Önnek sem okozna csalódást.

http://port.hu/parizs_ejjel/pls/th/theatre.directing?i_direct_id=21972&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44&i_topic_id=4

Illetve van egy másik ilyen jellegû ajánlat (azt persze még én sem láttam)
Margitszigeti Szabadtéri Színpad: \"Ooh La La\" éjszakai revü-cirkusz.
VAlóban éjszakai lesz, mert éjjel 10-kor kezdenek majd mindhárom nap

http://www.szabadter.hu/programok/item/1892-ooh-la-la-ejszakai-revu-cirkusz.html

Üdvözlettel: Mandzsi
Nagy Gargantua 2014 dec. 07. - 22:32:35
Hmmm, érdekes.

Régóta keresem-hiányolom a mind a párizsi "Moulen Rouge" jellegû revüt, mind a közéleti pesti "kabarét". Sajnos manapság egyik sincs, elõbbit még az Operett tánckara próbálja hozni leginkább, utóbbi pedig évek óta a teljes kilúgozottság, elgyávultság állapotában gyengélkedik.

Szóval megnéztem, ez egyik sem, inkább a korosztályomnak leginkább a "Kabaré" címû mûbõl megismerhetõ elõadás miliõjének felidézése. Persze nincs cigarettázás, a színházban nincsenek asztalok, ahol pezsgõzni lehet, és sok minden más sincs...Például a hivatkozott közélet sem.

Egyedi hangulatú elõadás, a színészek tudásuk javát adják, néha átcsapva az egyszerûbb cirkuszi attrakciók világába. Az talán mûfaji szükségszerûség, hogy a nõimitátornak is be kell öltözni?

A pontozás szerint most6.7-en áll. Ez jószándékú, a valóságtól nem nagyon távol álló értékelés. Éppen megnézhetõ, de lenyûgözõnek, magával ragadónak nem nevezhetõ.
8/10
szõnyegtáska 2014 ápr. 09. - 18:20:24 8/10
Könnyed, szórakoztató, vicces :) szinte vakon ültünk be rá, csak Pelsõczy Réka miatt :) megérte :)
1/10
borówka 2014 ápr. 08. - 23:26:10 1/10 Előzmény doktormacko
Kár, hogy nem lehet 0 pontot adni, egy nagy csalódás volt, szerencsére sikerült kijönni menet közben. Pedig ha már másfél órát sem tudtunk végigülni... Mindezt nem elfogultságból mondom, mert szeretem a Katonát és több elõadás is nagyon tetszett az utóbbi idõben. Viszont már másodszor kerültünk kellemetlen helyzetbe, így meggondolom legközelebb, megnézzek-e olyan elõadást, amit Pelsõczy Réka rendez. Kellemetlen, mikor ennyi embernek elrontják az estjét. Mellettem is menet közben egyre bizonytalanabban tapsoltak az emberek, aztán már csak néztek. Bár ha ilyen esetben senki nem tapsolna, nem gy mint jó magyar szokás szerint, tapsolunk, ha tetszik ha nem. Igenis mondjuk ki: ez most nagyon nem tetszett, nagyon nem.
8/10
doktormacko 2013 ápr. 19. - 23:08:56 8/10
8 / 10 Nekem - nekünk tetszett , barátainknak nem. Meglepõ volt a revû jellegû elõadás , de tényleg voltak benne szellemes ötletek és jó számok is . nekem személy szerint kicsit hosszúnak tüt.
10/10
jpforgas 2012 nov. 30. - 08:49:35 10/10 Előzmény elszabó
Nagyszeru eloadas, tele zenevel, humorral, fantasztikus rendezoi otletekkel - kitunoen szorakoztunk! Ki hitte volna hogy a Katona egyszer meg a kabare mufajaban is ilyen nagyot fog alkotni. Persze ez nem egyszeruen kabare - sokkal tobb annal, a kabare stilusjegyeit elviszi az abszurd fele, es ugyanakkor mind intellektualisan, mind erzelmileg csodalatos szinhazi elmenyt nyujt. Mindenkinek ajanljuk!
8/10
elszabó 2012 nov. 24. - 00:42:31 8/10
A 2007-es Dzsesztetésre hajazó összeállítás a 20. század elejének zenéjét célozza különbözõ európai városokban. Noha ezúttal profi zenészekkel, ám a színészek az erdeti nyelveken (német, francia, svéd, portugál, lengyel, görög, stb.) kiválóan elõadott és az egyes nyelvekhez igazodó gegekkel megspékelt dalok mellett akrobatikából és zsonglõrtanból is bemutatót tartanak (kiemelkedõen Nagy Ervin és Jordán Adél). Mintha egy luxus tengerjáró hajó fedélzetén néznénk egy kellemesen szórakoztató mûsort. Amiben az is jó, hogy a mai business english helyett a kultúra meghatározó nyelve még a német, akármilyen közegben is szóljon. És végül kiderül, hogy Budapest - bár õ is kapott egy tschardas fricskát - az igazi... Csak azt nem értem, miért kellett a Katona elõterébõl romkocsmát varázsolni? (De ennek semmi köze a mûsorhoz.)
zsborsi@gmail.com 2012 okt. 16. - 08:58:18 Előzmény theRealHorchilde
Van két eladó jegyem a Katona Musik, Musikk, Musique c. elõadására. 2012.október.26. 19:00 - Földszint 3. sor - Ár: 3 800 Ft/db - e-mail: zsborsi@gmail.com
theRealHorchilde 2012 okt. 04. - 17:01:04 Előzmény Mandzsi
Hali!

Ha még mindig kíváncsi lennél, a magam részérõl nagyon élveztem, minden résztvevõ színész zseniális, Nagy Ervin kivételével olyan oldalukat is megmutatják, amit eddig talán nem is gondoltunk volna. A nevezett színész pedig hozza a tõle megszokott bohócot.
Ahogy jönnek a produkciók, egyre csak várod, mivel lehet még ûberelni az elõzõt, és mindig marad még egy új geg, egy új ötlet, valami még látványosabb.
Engem teljesen kikapcsolt, amihez persze nagyban hozzájárultak a zenei felütések is.
Bátran ajánlom, ha egy kellemes szórakoztató estre vágysz.
Mandzsi 2012 jún. 13. - 19:50:33
ha valaki látta, légyszi írjon róla! (tényleg csak 10/5 lenne???)