Színház

NT Live - Alan Bennett: People

színházi közvetítés, 180 perc, angol, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A többszörösen kitüntetett író, Alan Bennett ez alkalommal Nicholas Hytner rendezővel és az Olivier-díjas színésznővel, Frances de la Tourral dolgozott együtt, akikkel korábban az Osztályon felül és a The Habit of Art című darabokban.

Az emberek elrontják a dolgokat. Sok hasznavehetetlen tárgy létezik, és legkevésbé sem szeretnénk, ha ezek ellepnék a házunkat. Mit tehet az ember, ha már a biliárdasztalán is fürdőkád hever? Amit Dorothy (Frances de la Tour): kisöpri a padlását.

Alan Bennett Nagy-Britannia egyik legünnepeltebb színműírója. A várva várt Emberek című darabja a hatodik, melynek a londoni National Theatre-ben van a bemutatója. Az Osztályon felül miután kifutotta megát az NT-ben, a Broadway-re került, ahol 2006-ban a Legjobb Színdarabnak járó Tony-díjjal tüntették ki. Egy nemzetközi turné után filmet is forgattak belőle, melyet szintén Nicholas Hytner rendezett, és olyan színészek játszottak benne, mint Frances de la Tour.

Bennett és Hytner a számos díjat elnyert György király című színdarabon, majd az abból készült filmen is együtt dolgoztak. Az Embereket megelőző utolsó közös munkájuk a The Habit of Art színrevitele volt, melyet 2010-ben sugároztak a National Theatre Live sorozat keretében.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. április 2., Uránia Nemzeti Filmszínház

Stáblista:

Hozzászólások