Színház

NT Live - Peter Morgan: The Audience

színházi közvetítés, 180 perc, angol, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A kritikusok által magasztalt A királynő című film után a National Theatre-ben folytatja a közös munkát Peter Morgan író, forgatókönyvíró és a címszereplő Helen Mirren színésznő, aki a Legjobb női főszereplő Oscar-díját kapta a filmben nyújtott alakításáért.

II. Erzsébet királynő urlakodásának 60 éve alatt minden egyes héten fogadta az aktuális - összesen 12 - miniszterelnököt a Buckingham-palotában. A brit közéletre nem jellemző módon ezek az audienciák magánkihallgatások voltak. Mindkét fél ígéretet tett, hogy ami elhangzik, bizalmas. Még házastársaiknak sem beszélhetnek róla.

A királynői audiencia felrúgja ezt a megállapodást: egy sor fiktív, de meghatározó találkozót mutat be a Downing Street mindenkori lakója és a királynő között. Churchilltől Cameronig vagy szószékként vagy éppen gyóntatószékként értelmezték a királynő otthonát. Ezek a privát meghallgatások II. Erzsébet ifjú anya korától nagymama koráig tartanak. Politikusok jönnek-mennek a parlamenti választásokon nyugvó demokrácia színpadán, Erzsébet azonban állandó. Nyugodtan várja a következő miniszterelnök bemutatkozását.

"a The Audiance egyike a 2013-as év legkiemelkedőbb eseményeinek a színház világában" - Daily Mail

A premier előadás élő közvetítésben látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. június 13., Uránia Nemzeti Filmszínház

Stáblista:

Hozzászólások