Színház

Orrocskák

groteszk, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Egy gyorsot kérek." "Hova?" "Bárhova. Bökjön rá az ujjával a menetrendre." "Ajjaj. Csak oda?" "Igen, igen, csak oda, retúr nem kell." "Szépen is néznénk ki, ha nekiindulna mindenki, akinek baja van az életével!" "Nekem nincs bajom az életemmel." "Valóban? Akkor miért utazik?" "Állásügyben, ha éppen tudni akarja, bár nem hiszem, hogy túl sok köze lenne hozzá." "Nem, a világért sem akartam tolakodó lenni, csak eltűnődtem?magának ugye fogalma sincs arról, hogy mit kezdjen az életével?..."

A Kőrösi Zoltán Orrocskák című (nagy-budapesti-szerelmes-) regényének motívumaiból készült színházi adaptáció a maga sajátos módján keresi a választ a kérdésre. A görbe tükör, ami a tépelődő önkeresés tüneteivel küszködő "érzékszervi megfigyelő", Bárány Ádám hangulatát követve veri vissza a fővárosi hétköznapok mozzanatait, abszurdba hajló jelenetekben bontja ki a történetet. Szerelem, humor és nihil - édes, szúrós és fanyar illatok kavargó elegye.

Az öt éve Budapestre költöző felvidéki rendező, Czajlik József, megküzdvén a beilleszkedés nehézségeivel, maga is megélte az otthontalanság érzésének szindrómáit. "Korábban olvastam a regényt, eleve izgatott, vajon hogyan lehetne színpadra vinni. Az, hogy groteszk lesz, nekem nem is volt kérdés." - emlékszik vissza a felkérésre. 3 éj című munkája után másodszor dolgozik együtt a Stúdió "K" színészgárdájával, akiket a szintén Bárkából ismerős Nagypál Gábor és Ollé Erik egészít ki.

A(z) Stúdió "K" Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. október 6., Stúdió "K" Színház

Stáblista:

Hozzászólások