Színház

Őrült nők ketrece

előadás, magyar, 2006.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az Őrült nők ketrece közismert mulató Saint Tropezben, ahol estéről estére nőnek öltözött férfiak lépnek fel, élükön a show sztárjával, Zaza Napolival, (igazi nevén Albin-nel) a transzvesztita dizőzzel. A lokál tulajdonosa Georges történetesen épp Zaza "élettársa". Immár húsz éve. Nincs is ezzel semmi baj mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georges előző életéből származó fia, aki épp egy erkölcscsősz politikus lányát készül feleségül venni, s a konzervatív apósjelölt a házasság előtt feltétlen találkozni szeretne a vőlegény szüleivel. A jámbor kéréstől a kétes hírű lokálban elszabadul a pokol, s Georges és Zaza hétköznapian őrült életébe betör a valódi őrület. A párizsi Palais-Royal színházban mutatták be a színész-író Jean Poiret keser-édes komédiáját. A pikáns történetet 2647 estén át játszották egyhuzamban, majd filmsorozatot és musicalt készítettek belőle.

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

2006. december 16., Játékszín

Stáblista:

Szereplők

Simone (Georges elvált felesége)
Laurent (Georges fia)
Georges Barchét képviselőjelölt
Barchét asszony (a felesége)
Muriel (a lányuk)
Zorba (újságíró)
Tabaro (könyvelő)

Alkotók

Hozzászólások

1/10
Gabriella54 2010 máj. 08. - 21:02:13 1/10 Előzmény Bodza1022
Láttam a francia filmet Michel Serrault és Ugo Tognazzi fõszereplésével, a nyíregyházi elõadást Puskás Tivadarral és Horváth László Attilával - mindegyik remek volt, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkoztató.
Ebbõl az elõadásból viszont minden, de minden hiányzott! Nem csak a jegy árát sajnáltam, hanem a megnézésére fordított idõért is kár volt...
1/10
Bodza1022 2010 máj. 08. - 10:57:22 1/10
Mi április 29-én láttuk a darabot és nagyot csalódtunk benne. A legjobb Balázsovits Lajos volt a darabban, minden elismerésem az övé. De Babicsek Bernát és Tordy Géza botrányos volt. Babicsek csak "felolvasta" a szövegét és nem adott hozzá semmit. Nem színész alkat. Tordy Géza meg állandóan elfelejtette a szöveget és a nézõtéren a súgót hallottuk állandóan. Valamikor kétszer súgta ugyanazt a mondatot, mert az elsõ súgást sem hallotta.
A meleget is rosszul játszotta, sokkal jobban elõ lehetett volna adni.
Pörgõsebbnek gondoltuk a darabot. :(