Színház

Otthagyott árnyék

előadás, 50 perc, japán, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Otthagyott árnyék
A kérdés az, hogy mi az emlékezet, az idő és a tér.
A testünk mindig együtt él az új lehetőséggel és lehetetlenséggel. Ez azt jelenti, hogy a testünk együtt él a halálunkkal.
A testünk illendőségben él a semmivel, a nem létezővel.

Ko MUROBUSHI és Batarita közös munkájának gondolata egy hosszas beszélgetés alkalmával fogant meg 2010-ben, Bécsben. A két alkotó 2011 nyarán Párizsban kezdett el dolgozni az "Otthagyott árnyék" című duetten, amit a fesztivált megelőző próbafolyamat során öntöttek végleges formába.

Batarita koreográfus, táncos, rendező. Az ösztöntánc művésze, aki a testéről minden külsőséget lenyúzva fejezi ki érzelmeit, keresi az igazságot. Művészete fájdalmas és testi. Munkái szorosan kapcsolódnak az ázsiai kultúrához, ezen belül főleg a butoh tánchoz. A Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus szakán végzett, elnyerte az Ixkizit, a DanceWeb, az Asia-Europe Alapítvány, az Unesco-Aschberg, a Royaumont Alapítvány, a Japán Alapítvány Uchida és a Hooyong Performing Art Center ösztöndíját. 2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival jelen van külföldön. 2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban.

Zene: XRC KOVÁCS Balázs

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 1., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások