Színház

Óz, a csodák csodája

musical, 2 felvonás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy álmos kansasi délutánon Dorothyt és Totót a forgószél Óz, a nagy varázsló birodalmába repíti, ahol a mumpicok hősként ünneplik a gonosz Keleti Boszorkány váratlan és egészen véletlen elpusztítása miatt. Jutalmul nem a hazavezető térképet, hanem egy piros cipőt kap Dorothy, amellyel el kell jutnia Ózhoz Smaragdvárosba. Toto mellett társa lesz a Madárijesztő, aki okos szeretne lenni, a Bádogember, aki igazi szívre vágyik és az Oroszlán, aki gyávaságát bátorságra cserélné. Dorothy csak haza szeretne jutni, ahonnan annyira elvágyódott. A kívánságoknak azonban ára van: Óz a gonosz Nyugati boszorkány seprűjét kéri cserébe. Hogyan kerekedik felül a bátorság a félelmen, az ész a zsarnokságon és a szeretet a sötétségen?
Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal... A szivárvány nincs mindig olyan messze és néha egy mozdulat is elég a hazajutáshoz, ha tudjuk, kikhez megyünk vissza.

Szereplők: Antal D. Csaba, Balogh János, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Mari Dorottya, Nagy Cili, Németh Judit, Orosz Róbert, Sipos László Márk, Szerémi Zoltán, további szerepekben a JátsszMa Diákstúdió tagjai

A(z) Weöres Sándor Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások