Színház

Pánik

komédia, 1 felvonás, 85 perc, magyar, 2009.

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Kanduhrka: "Kicsit utána néztem a betegségemnek (bocsi, hogy így bevágom csak): A pánik heves testi tünetekkel járó az életveszélyes helyzetekben jelentkező természetes vészreakcióhoz hasonló rettegés. Írták már le olyan érzésként, mintha egy éhes tigrissel lenne az ember egy ketrecbe bezárva, csakhogy itt nincs kézzelfogható veszély, nyilvánvaló ok a félelemre. A pánik szó mitológiai eredetű: eltúlzott, oktalan rettegést jelent. Pán görög istenről kapta a nevét, aki félelmetes hangokkal riogatta az embereket, de valódi veszélyt senkire nem jelentett: indokolatlan, 'páni' félelmet keltett. Bár a köznyelv lépten-nyomon használja pontatlanul, mindenféle félelemmel, szorongással járó helyzetre a kifejezést, a pánik valójában heves testi tünetekkel járó az életveszélyes helyzetekben jelentkező természetes vészreakcióhoz hasonló rettegés."
Pánik - Káosz - Harmónia - egy sikeres harmincas férfi életének állomásai. Neve Mika Myllyaho. Ő napjaink egyik legsikeresebb finn drámaírója és rendezője, a fenti trilógia szerzője. A rokonságot le se tagadhatnánk. A PanoDráma nagy sikerű felolvasószínházi estje után a Nemzeti Színház mutatja be Magyarországon először a nemzetközi színpadokon is egyre sikeresebb fekete komédiát.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 14., Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

daka25 2012 máj. 04. - 11:26:10
Nagyon jó darab, rég láttam ilyen szórakoztató elõadást!
Megnézném még egyszer, kár, hogy már nem lehet...
8/10
Bellavita 2010 febr. 04. - 10:19:02 8/10
Eleinte kicsit lassan indult, de szépen kiteljesedett a darab. Kiváló jellemrajzokat épít fel, nagyszerû színészi játékkal megspékelve, mindezt komikus-szatirikus megközelítésben. Valahol magára, a környezetére ismer az ember, és nagyon vicces, jókat lehet rajta nevetni. A cselekmény csupán a 21. századi belsõ vívódások és a világgal, önmagunkkal való küzdelemrõl szól.Ajánlom mindenkinek!
sagkrisz 2010 jan. 30. - 19:42:52
Fergeteges volt ez a darab! Rég láttam már ilyen jót! és a színészi játék... semmi intellektuális nyafogást nem éreztem benne, olyan élõ és mai volt az egész és fõleg vicces is...
2/10
ienysiv 2010 jan. 30. - 18:51:29 2/10
Nincs cselekmény,nincs dráma,nincs színdarab,nincs semmi,csak a parttalan nagy intellektuális fecsegés.Az a fajta amit már Woody Allennél egyszer meguntunk.Bosszantó,hogy a Nemzeti Színház ilyen nagy nulla valamit tûz mûsorra!A fiatal színészeket csak sajnálni tudom, hogy igazi színdarab helyett, maximum helyzetgyakorlatok sorozatának nevezhetõ izében kell résztvenniük.Pedig amúgy tehetségesek,fõleg Szabó-Kimmel.Szánalmas az egész.
10/10
Gabriella54 2009 okt. 13. - 23:05:42 10/10
Remek elõadás volt! Miklós Marcell helyett a rendezõként is kiválót alkotó Rába Rolandot láthattuk - sokszor elállt a szavunk! Arról nem beszélve, hogy volt, amikor azért nevettünk, mert legszívesebben üvöltöttünk volna (remélem, érthetõ vagyok!)