Színház

Pillantás a hídról

dráma, 2 felvonás, magyar, 1997.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"Eddie-t eredetileg mint fogalmat formáltam meg, mint a lét valamely elborzasztó tényét, s meglehetősen tartózkodtam attól, hogy önigazolásaiban segítségére legyek. Következésképpen élő pofozóember lett belőle, valami olyan visszataszító alak, aki nem egészen szalonképes az emberiség családjában. A darab átnézése során tisztáztam magamban, amivel már kísérleteztem ez első változat írása során is, hogy tudniillik bármennyire ellenszenves ez az iszonyú tettekre képes alak, egy emberi tulajdonság mégis csodálatra méltó és példaként állítható: bele lehet hajszolni olyasmibe, mai végeredményben önfeláldozás a becsület, a tisztesség, az igazság eszményéért, ha oltárát nem is az igazi építőkövekből emelte magában."

(Arthur Miller)

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

1997. október 5., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Alfieri (ügyvéd)
Eddie Carbone
Beatrice (a felesége)
Catherine (az unokahúga)
Marco (Beatrice unokatestvére)
Rodolpho (Beatrice unokatestvére)
1. nyomozó
2. nyomozó

Alkotók

Vélemény:

szavazat: 8/10 2009 ápr. 04. - 18:57:11
2009 ápr. 04. - 18:57:11
Miller darabját már sokszor sok szinházban láttam az elmult évtizedekben. A József Attila szinházban egy jó elõadást kaptam. Kitünõen sikerült Eddy Carbone -iszonyatosan nehéz karakterét megformálni Mihályi Gyõzõnek. Véleményem szerint sikeresem oldotta meg nem könnyü feladatát. A darab többi szereplõi is hozzájárultak a sikeres elõadáshoz.
2008 márc. 22. - 00:21:02
2008 márc. 22. - 00:21:02
Nekem nagyon tetszett!!! Amúgy a szülõi "elengedésrõl" szól. Mihályi Gyõzõ, és Vándor Éva amúgyis a kedvenceim!!!!:)))))