Színház

Pipora - a zárt világ

mesejáték, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A mesében egy férfi emlékezik vissza a gyermekkorában történt eseményre, mikor a szomszéd kislánnyal rábukkantak egy elzárt mesevilág bejáratára a nagyszülei pincéjében.
Ez a világ Pipora, melyet technikai és civilizációs fejletlensége felbőszítette az elégedetlen uralkodót, Szörnyűgöt, aki ekkor elzárta azt az emberek elöl és alattvalóit mély álomba varázsolta. Ő maga az emberek közé menekült, házat épített meseországának kapujára és így élte életét, míg saját unokája - a tiltás ellenére - a pincébe szökött és felfedezte a titkos átjárót.
Itt kezdődik a két gyerek kalandja Piporában: szétválasztják, majd különböző munkákra kényszerítik őket majd mindenféle ismeretlen, furcsa lénnyel találkoznak. Pipora lakói álmukból felébredve nem tudnak mit kezdeni a két jövevénnyel, hisz ők maguk is nehezen térnek vissza a mindennapi kerékvágásba. Szörnyűg (a nagyapa) is visszatér az országba, és arra kényszeríti a lakosságot, hogy segítsenek megleckéztetni a két szökevényt. Természetesen a gyerekek nagyon okosak, nem lehet őket olyan egyszerűen átverni. Hamar rá is jönnek Pipora titkára...

A(z) Aranytíz Kft. előadása

Bemutató időpontja:

2005. június 9., Aranytíz Kft.

Stáblista:

Hozzászólások