Színház

Premier

előadás, 2019.

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

John Cassavetes, a New York-i filmiskola legizgalmasabb alkotója, az amerikai filmművészet egyik megújítója. Személyes hangvételű, költői filmeket és közben állandó társulatával színházi előadásokat rendezett, amelyekben mint színész is játszott.

A legendás Premier című filmje lenyűgözően bensőséges vallomás a színházról és a színészi létezésről. Nyers őszinteséggel mutatja be egy ünnepelt színésznő küzdelmét, miközben a néző újra és újra bepillantást nyerhet a színház misztikus világába.

A Magyarországon először látható színpadi változatot Martin Čičvák rendezi Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza és Börcsök Enikő főszereplésével.

Közreműködik: Aranyi András Csaba, Bálint Barna, Bársony Szandra, Harangozó Boglárka, Kolozsvári Ádám, Kovács Olivér, Kóbor Balázs, Nánási Attila, Tóth Brigitta, Tóth Máté, Szabó Mátyás Péter, Viola Péter, Vitárius Orsolya, Viszt Attila.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2019. március 2., Vígszínház

Stáblista:

Szereplők

Myrtle Gordon, színésznő
Manny, rendező
Maurice, színész
Sarah Goode, írónő
David, producer
Dorothy, a rendező felesége
Gus, színész
Nancy Stein, rajongó
Leo, színpadmester-ügyelő; Rabbi
Gus anyósa, Nancy anyja; Vivian, halottlátó
Gus apósa; Nancy apja; Vivian férje
Kelly, öltöztetőnő
Lena; Brenda, pincérnő; Vivian asszisztense
Charley, Lena öccse; Pincér

Hozzászólások

1/10
esthers80 2019 dec. 30. - 14:49:36 1/10
Kínszenvedés az egész, melyet Eszenyi Enikő sem tud megmenteni. Ha már a díszlettel ennyire spóroltak a többi színész is elhagyható lett volna. Az első felvonás indokolatlanul hosszú, ahol már a sok mocorgás után úgy erzi az ember, hogy tényleg kínpadra feszítették. Ha rajtam múlik nem maradtunk volna.
1/10
Ibolya2002 2019 dec. 29. - 00:07:32 1/10
Nagyon borzalmas az előadás! Mikor már azt hittem van valami értelme akkor teljesen elcseszték azt is. Senkinek nem ajánlom, pénz kidobás az egész.
benoe7 2019 máj. 26. - 20:37:13
Rettenetes! Amatőr, iskolai előadás, profi színészek vergődése.
1/10
tatonka9 2019 máj. 26. - 10:49:37 1/10
Felejthetetlen darab.... felejthetetlenül silány, borzalmasan pocsék előadás. Életem egyik legrosszabb színházi élménye volt. Kaotikus, összefüggéstelen, koncepciótlan szenvelgés és ömlengés a semmiről, két és fél órán keresztül. A darab cselekménye kb. annyi, hogyan lehet egy befutott névvel bármilyen nívótlan produkciót eladni a közönségnek. És a valóságban pont ugyanez történik..! Tömény unalom és kínszenvedés az elejétől a végéig. Értelmes és elfogulatlan embernek nagyon nehéz kibírni (a többieknek jó szívvel ajánlom).
Felháborító és méltatlan, hogy a patinás múltú Vígszínház ilyen szinten semmibe veszi a nézőit egy valóságtól totálisan elszakadt "művészi koncepció" kedvéért. A főszereplő kivételével a színészeken is látszott (főleg a meghajláskor), hogy nehezen adják a nevüket ehhez a borzalomhoz. Az egyedüli elismerés a közönséget illeti, hogy a hajdani gyerekszobájára tekintettel nem követeli vissza a pénzét egy ilyen produkció után. (Vagy csak nem veszi észre, hogy teljesen hülyének nézik.)
2/10
1/10
Hzsuzsa 2019 máj. 26. - 00:03:53 1/10
Elképesztően rossz darab. Sajnálom a színészeket és a közönséget is. Méltatlan mindenféle színházhoz. Szörnyű!
1/10
vatera.tavasz@gmail.com 2019 máj. 15. - 23:34:40 1/10
Rettentöen rossz darab, Hegedüs D üdítö volt benne, a többiek, föleg a föszereplök csak ugyanazt hozták , mint mindenhol máshol, legalábbis én csak ezt láttam eddig tölük. A téma, a mondandó jó lehetett volna, de ebben a formában szenvedés volt. A végén a közönség jobban megérdemelte volna a tapsot, hogy ott maradt. Mostmár értem miért volt olyan könnyü jegyet kapni rá...
5/10
K.Ibolya 2019 máj. 10. - 03:48:53 5/10
Hát már elnézést kedves Paperdog...de szerintem e rohanó világban, teljes mértékben egy kincs a Színház...ez a saját gondolatom és nem szeretném megsérteni ezzel, de nekem ez a véleményem és a Vígszínház úgy jó ahogy van, volt és lesz! :)
1/10
Paperdog 2019 ápr. 30. - 23:45:59 1/10
Sok-sok éve egyetlen előadást sem hagytunk ott a szünetben, de ez a pillanat újra elérkezett. Valójában egy utolsó esélyt adtunk a Vígnek, az elmúlt rövid időszakban ugyanis több olyan darabba futottunk itt bele, amely – megítélésem szerint – méltatlan ehhez a legendás múltú színházhoz. Nem értem, és kifejezetten sajnálom a még mindig kitartó kitűnő színészeket, miért segédkeznek az igazgatónő ámokfutásához, ez az "új" irányvonal belőlük is pojácát csinál. Természetesen mindez csak az én véleményem, de a szünetben nem csak mi csuktuk be magunk mögött az ajtót.
Thu 2019 ápr. 04. - 22:19:32
Szünetben menekülès a büfèbe kávèèrt majd kètórányi erőlködés után, hogy èbren bírjak maradni..
Túlgondolt, túlèrtèkelt darab, belőle idèzve 'lepkefing'...
Kiváló színèszek szánalmas ripacskodása, erőltetett humorba ágyazva..NAGY CSALÓDÁS VOLT!!
4/10
bmv 2019 márc. 10. - 13:22:32 4/10
A téma nagyon érdekes lehetne,de a dramaturgia lapos, a díszlet szegényes, a rendezőnek olyan melléfogásai vannak,amit egy laikus sem követne el. ( pl. A nézőtér kétharmada elől eltakarja függönnyel a színpadot és a hatalmas teret leszűkíti egy résre.) Az első felvonást 3/4 9-ig húzzák,aztán a másodikat összecsapják háromnegyed óra alatt. A színészek minden tőlük telhetőt megtesznek,szerintem nagyon jók. Dehát,nincs koncepció! Olyanok az események,mint az üres buborékok : vannak, elpattannak, miközben semmiféle kapcsolódás nem alakul ki köztük. A történet a semmiből a semmibe érkezik.
4/10
bmv 2019 márc. 10. - 13:05:35 4/10 Előzmény maszaki
Sajnos ott sem. :-(
10/10
muci7000 2019 márc. 04. - 18:59:50 10/10
Jobb, mint a film!
Érthetőbb, és kevésbé depresszív. Kellemes kikapcsolódás estére :) Nagyon ötletesen ötvözték a filmes és színházi elemeket. Eszenyi Enikő és Hevér Gábor lenyűgözően működnek a színpadon, de a többiek is jók (többnyire - egy hölgy van, aki nem tetszett, a szelleműző, vagy látó, vagy mi). Az első felvonás elég hosszú, de megéri a szünet után is visszaülni - sajnos nem mindenki maradt -, pedig Börcsök Enikő és Seress Zoltán is a második részben mutatják meg, milyen jó színészek is ők. Természetesen a Hegedűs D., meg a Király Dániel, meg a Szilágyi Csenge, meg a minden mindenki nagyon jó!
Szóval remélem sokan fogják látni még ezt az előadást, mert megéri! :)
1/10
B. T. László 2019 márc. 02. - 15:36:23 1/10
Az utóbbi évek leggyengébb, legunalmasabb előadása a Vígszínházban. Szép pillanatok, újszerű megoldások ellenére érzékelhető szenvedés a színpadon, (kín)szenvedés a nézőtéren. Jobb sorsra érdemes művészek a színpadon, jobb és élvezhetőbb előadásra érdemes nézők a nézőtéren. Ebből a darabból talán-talán kisebb színpadon lehetett volna (ily formában) egy kellemes színházi estét produkálni.
2/10
maszaki 2019 márc. 02. - 12:37:17 2/10
botrányosan gyenge darab botrányosan gyenge játékkal. A karakterek, dialógusok nem állnak össze, a sztori gyakorlatilag értelmezhetetlen. Pedig a színészi jelenlét megvan (parádés szereposztás) - ezért nagy kár a kb. 2,5 óráért. Bár ki tudja, lehet a darab végén kap egy csöpp értelmet a történet - ezt sajnos nem tudtam kivárni.
2/10
Fénymásoló 2019 febr. 28. - 14:04:05 2/10
Nem mukodik nagyszinpadon. Kinlodas, szenvelges erdektelen alakok, minimal tortenet, invencio nelkuli diszlet. Vegtelenul hosszu, unalmas. Nem ertem, h Hegedus uron tul miert nincs a szinhaznak a kozepkoru szerepekhez megfelelo szinesze.