Színház

Puding, avagy az evés próbája

interaktív előadás, 150 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Interaktív színházi nevelési előadás 16 éven felüliek, első sorban családok számára.

A két részes előadás célja, hogy a néző-résztvevők felfedezzék és mélyebb megértést szerezzenek a felnőtté válás és az egészséges felnőtt személyiség fogalmairól, valamint, hogy saját magukra és környezetükre mélyebb módon tudjanak reflektálni, saját sorsukat bátrabban alakítsák, fejlődjön kezdeményezőkészségük, és szembe tudjanak nézni saját és családjuk kudarcaival és szorongásaival.

Az előadás főszereplője Jakab. Az előadás első felében megnézzük Jakab gyerekkorát, majd második felében annak hatását fiatal felnőtt korára. Mikor elérünk az előadás lezáratlan végéhez, a foglalkozásvezető, a nézőkhöz, a részvevőkhöz fordul, és
beszélgetést kezdeményezz velük. A történet követhetőségét tisztázzuk, illetve válaszok érkeznek az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Azok a kérdések, amelyek jogosan merülnek fel, de a történet alapján nem lehet rájuk konkrét válaszokat adni, kibontásra kerülnek.

A nézők segíthetnek Jakabnak, hogy kiderüljön, mit szeretne igazán. A felnőtté válás prizmáján keresztül nézzük vissza életének különböző stációit.

Mit gondolnak, Jakab felnőtt? Miért az, vagy miért nem az? Rosszul csinál valamit, ha igen, hogyan tudná jóvá tenni? Csak rajta múlik? A szülei is hibásak, de mikor jön el az a pillanat, amikor már nem lehet a szülőket okolni azért, ami velünk történik, amikor felelősséget kell vállalni a saját döntéseinkért?

A nézők különböző alternatívákat javasolnak a megoldásra. Amikor körvonalazódik, hogy hány javaslat van, csoportbontásban folytatódik a beszélgetés. Az alapján lehet különböző csoportokhoz csatlakozni, hogy ki melyik lehetőséget tartja a legmegfelelőbbnek Jakab szempontjából. Amit a résztvevők javasolnak, azt kipróbálja Jakab.

Nem biztos, hogy minden egy csapásra megoldódik. A lényeg, hogy gondolkodunk, magunkra nézünk és próbálkozunk, és próbálkozunk. Hisz a puding próbája az evés.
Aztán szép lassan jöhet a változás.

Foglalkozásvezető: Kroó Balázs
Színházi nevelési konzulens: Meszlényi-Bodnár Zoltán
Fejlődéslélektan és pszichológiai konzulens: Szőke András

 

Stáblista:

Hozzászólások