Színház

Réka és az Oltatlanok

előadás, 1 felvonás, 90 perc, 2023., 18 éves kortól

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Réka és az Oltatlanok című előadásukban lesznek majd olyan szereplők, akik nem akarják beoltatni magukat, de nem róluk szól majd elsősorban a darab. Sokkal inkább arról, hogy a „gyűlöletbomba” mindenkit elpusztít, ha felrobban egyszer. Azokat is, akik jelenleg „gyűlöletbombával” a kezükben manipulálják, félemlítik meg, rabolják ki és butítják le az embertársaikat. Lesz majd min nevetni, az biztos! A történet úgy kezdődik, hogy a címben szereplő Rékát kirúgják a munkahelyéről, és egy budai villában fejeződik be, bizarr körülmények között. Ha kíváncsi rá, hogy mi történik közben, jöjjön el, nézze meg, aztán menjen haza és soha senkinek ne beszéljen arról, amit látott! Soha senkinek.

Technikai munkatárs: Berecz Csaba, Bokor László
Fodrász: Bari Boglárka

A(z) Pintér Béla és Társulata előadása

Bemutató időpontja:

2023. szeptember 9., Pintér Béla és Társulata

Stáblista:

Szereplők

Tarnai Ágota
Kövi Réka
Keleti Aranka
Dr. Csikós Milán / Dr. Pőcs Albert
Vérbárczy János
Kádár Gábor
Benjámin / Fésűs Csaba
Kun Péter
Orczy-Nagy Oszkár
dec. 28.
  • 19:00
dec. 29.
  • 19:00
dec. 30.
  • 15:00
jan. 02.
  • 19:00
jan. 03.
  • 19:00
jan. 30.
  • 19:00
jan. 31.
  • 19:00

Hozzászólások

10/10
furacs nov. 05. 14:23:30 10/10
Zseniális!!!
Gálvölgyi versmondásai/parafrázisai, a fájdalmas szóviccek, szóferdítések, az egésznek az aktualitása (tényleg MOST érdemes megnézni, mihamarabb!!!!!), a hazai és nemzetközi viszonyokra való reflektálás, a covid lereagálása, az összeesküvéselméletek mind-mind benne sűrűsödnek. Ez utóbbi nem lenne annyira fájdalmas, ha tényleg nem lett volna ezzel tele az életünk az utóbbi pár évben, még a saját családunk körében is rendszeres témaként. A dalok közt szerepel egy gyászének, ami szerintem olyan szép, hogy a darabon kívül is érdemes lenne megjelentetni. Engem megérintett. Nem lehetne a Pintér művek zenei betéteiből egy válogatáslemezt összeállítani?

Érdemes tudni, hogy gyakorlatilag Az Imádkozó folytatása, a díszlet és a szereplők is visszaköszönnek onnan. Ennek ellenére szerintem önállóan is érthető, ha valaki nem látta volna az előzményt. Nekem az Imádkozó pont nem annyira jött be, de ezért a darabért most nagyon lelkesedek, számomra mindenképp az újranézős kategória.
10/10
ebinor szept. 09. 22:28:22 10/10
Bár a "Réka és az Oltatlanok" darab kifejezett kérése, hogy a néző menjen haza és "soha senkinek ne beszéljen arról, amit látott", nehéz megállni a hozzászólás írását, mert Pintér Béla szintet lépett a kortárs magyar társadalom- és politikakritika területén. Nem kell többé találgatni a melyik valós politikai szereplőkre utalnak a jelenetek, mint a "Marshal Fifty-Six"-ben, hiszen jónéhányan név szerint is meg lesznek említve és persze... de erről tényleg nem beszélhetek soha senkinek. Viszont, aki teheti, menjen el és nézze meg saját szemével ezt a botránydarabot, addig amíg még megteheti, hogy azután ő se beszéljen arról, amit látott.