Színház

Rettenetes szülők

előadás, 2022.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Párizs a szerelem, a művészet és az őrületig fokozott családi tragikomédiák otthona – főleg ha a lázálmok specialistája, Jean Cocteau fejéből pattan ki az alábbi történet.

Yvonne egy öngyilkos hajlamokkal küzdő anya, aki megszállottan imádja egyszem fiát. Michel a felnőni képtelen fiú, aki pechére egy ilyen anya mellett bele mer szeretni egy fiatal lányba – és ott áll köztük Georges, az apa, akinek nagy magányában sikerült belezúgnia pont ugyanebbe a titokzatos szeretőbe. Ebben a fájdalmas titkokkal telepakolt őrületben igyekszik rendet vágni a nett és poroszos nagynéni, Léonie – aki valaha, úgy huszonhárom évvel ezelőtt, még az apa menyasszonya volt.

Az ötszereplős, végletekig feszített színmű felér egy mesterkurzussal, ha érzelmi zsarolást, házassági titkolózást és szerelmen belüli hidegháborús taktikát tanulnánk. Persze az ilyen családi összecsapások tőlünk sem idegenek. Kelemen József, társulatunk főrendezőjének rendezésében megnézhetjük, hogyan csinálják ezt világszínvonalon a franciák.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2022. április 10., Thália Színház

Stáblista:

Alkotók

máj. 11.
  • Télikert

Hozzászólások

5/10
moldi1909 2023 jan. 31. - 14:33:22 5/10
Erősen közepes darab, egyszer nézhetős
8/10
dt9250 2022 jún. 17. - 08:14:51 8/10
Összességében nagyon jó előadás. Az első kb. 10 perc kicsit "döcögősen" indult számomra, idő volt, mire helyre kerültek a szerepek (ki kicsoda a darabban). Utána viszont végig élvezetes, sőt lenyűgöző volt. Csarnóy Zsuzsa fantasztikusan hiteles volt Yvonne-ként. A rendezés is tetszett, két fő dolog miatt: 1. tökéletes ütemben történtek az események, váltások (az első tíz percet nem számítva), 2. végre nem egy maratoni, hanem egy normális hosszúságú, hétköznap-is-beleférős színdarab! 8,5/10