Színház

Revizor 2.0

színmű, magyar, 2013.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az előadás a maga minimáldíszletével, a színészek néhol egészen modern jelmezével és teljesen mai jellemformálásával, sokkal érettebb, pergőbb és nyitottabb előadást szeretne a nézők elé tárni. Olyasmit, amelyben csak a szereplők közti interakciókra kell figyelni, amely elég is ahhoz, hogy lekösse az embert az utolsó pillanatig. Aktuális problémákkal foglalkozó, érvényesen megszólaló előadás melyet modern felfogásban visz színpadra Pető Attila Dániel rendező, azt a célt kitűzve, hogy minél több fiatalt "húzzon be" a színházterembe.

Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde! - így szól A revizor mottója. Az orr, a Köpönyeg, a Holt lelkek szerzőjének talán leghíresebb, legtöbbet játszott színműve A revizor - A groteszk vígjáték nemcsak a XIX. századi vidéki orosz társadalomról nyújt mulattatóan fonák korrajzot, hanem tértől és időtől függetlenül az általános emberi gondolkodás és viselkedés mai napig fellelhető ellentmondásait állítja pellengérre.

A Szimetrom Művészeti Egyesület az előadást pontosan az első kísérleti előadásuk után egy évvel állítják újra színpadra, ferde tükröt tartva ezzel a nézőknek, elsősorban a mostani "plázagenerációnak".
"Ezzel a rendezéssel ugyanis szeretnék minél több fiatalt "behúzni" a színházterembe. Jó lenne, ha azt éreznék, színházba járni jó, mert azt látják, itt történhet velük valami. Nem mellettük, hanem velük kommunikálunk. Őket akarjuk megszólítani az előadásban felmerülő problémákkal... Nem is lehetne aktuálisabb Hlesztakov története, ma, amikor mindent számokkal jelzünk, ma, amikor olyan világban élünk ahol sötétek, álszentek és bunkók vagyunk, átgázolunk egymáson és azt hisszük ez a korszerű." (Pető Attila Dániel - rendező)

A(z) Vigyázó Sándor Művelődési Ház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Anton Antonovics
Anna Andrejevna
Marja Antonovna
Luka Lukics Hlopov
Ammosz Fjodorovics Ljapkin
Ivan Kuzmics Spekin
Pjotr Ivanovics Dobcsinszkij
Pjotr Ivanovics Bobcsinszkij
Ivan Alekszandrovics Hlesztakov
Kereskedő asszony
Fevronya Petrovna Posljopkina
Altiszt felesége
Vendéglői Cseléd
Artyemij Filipovics Zemljanyika (főgondnok)

Alkotók

Hozzászólások