Színház

Roló

groteszk, magyar, 2010.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"Hölgyeim és Uraim. Megvannak az eszközeim, hogy behatoljak Lajos agyába. Őrült vállalkozásnak tűnik, hiszen lehet, hogy soha többé nem jutok ki onnan. Hogy egyszerűen elfelejt ez a nagy barom! De nehehehem! Abból nem eszik. Bebiztosítottam magam! Hogy ha szemét módon elfelejtenél, akkor se legyek elfelejtve!"

Egy emlékek nélküli ember - Lajos - heroikus és reménytelen küzdelme a totálisan érthetetlen és kiismerhetetlen világgal szemben. Sehol egy ismerős arc, egy kézre álló tárgy, otthonos hangulat - semmi fogódzó. Csak pillanatnyi és bizonytalan benyomások.
Kegyetlen és szórakoztató emberkísérlet. Dr. Pumánszky Miklós előadása, valóság és szimuláció határán. A professzor agyszüleménye, gigantikus átverés, prezentáció? Hogyan vesztette el Lajos az emlékezetét? Gyerekkori trauma? Véletlen baleset? Vagy egy bűntény rejlik a háttérben? Biztosíthatom önöket, hogy soha nem fogják megtudni. Továbbá azt sem, mi történik egy bagolyszerű fonémahalmazzal egy egészséges és egy amnéziás emberi agyban. És Clotild? Talán nincs is szüksége arra a műtétre.

A(z) TÁP Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. május 28., TÁP Színház

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
elszabó 2013 máj. 20. - 23:23:02 5/10
Dr. Pumánszky (Terhes Sándor) Lajos (Gosztonyi Csaba) teljesen elhalt emlékezetét próbálja meg helyreállítani. Ami vélhetõen ott veszett el, amikor anyját dugni látta apjával, majd agyában rögzült a sokk után a tv-ben látott norvég melodráma. Ez egy groteszkhez akár alap is lehetne, de ez a darab sajnos egyszerûen szánalmas blõdli. Stílszerûen a legjobb benne Gergely Kata (Claire) melle, melyet a plébános gyakran fogdos.