Színház

Rövidhullám

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Parallel Alapítvány egyedülálló tánc programmal jelentkezik 2012. áprilisában. A hazai kortárstánc legizgalmasabb alkotóit hívja meg egy egynapos kirándulásra az improvizáció világába, ahol szigorú forgatókönyv mentén zajlanak majd az események.

Az improvizáció az a műfaj, ahol leginkább megjelenik az alkotóra, előadóra jellemző gondolat- és mozgásvilág, ahol minden "bemenetnek" számos "kimenete" lehetséges, ahol a döntés mindig azonnali, ahol létjogosultsága van a kockázatnak, és ahol vállalható a kudarc is.

A Rövidhullám első napján nyolc alkotó tesz kísérletet arra, hogy próbára tegye magát és beleugorjon az ismeretlenbe.
A koreográfusok (akár csak a nézők) az előadás napján reggel tíz órakor ismerik meg az aznapi témát és pontosan tíz óra áll rendelkezésükre, hogy kidolgozzanak egy ötperces improvizációs struktúrát. Egy rövid színpadbejáráson túl 30 percnyi próbalehetőség áll mindenkinek a rendelkezésére a téma színpadi kidolgozására, továbbgondolására. Az alkotók ez után a város valamelyik próbatermében, vagy akár egy kávézóban is folytathatják a munkát. A nézők az etűdöket sorsolás útján meghatározott sorrendben láthatják az este folyamán, ahol csak egy dologban lehetünk biztosak: a közös kiindulópontban.
Amit látni fogunk, az meglepetés lesz a néző és talán az alkotó számára is. Az este végén pedig szavazhatunk a nekünk legjobban tetsző alkotásra.

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. április 29., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások