Színház

Segítség, én vagyok a feleségem!

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2014.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Zelenka Gézának semmire sincs ideje. Olykor még a lánya születésnapjáról is lemarad (na de hiszen a családjáért dolgozik)! Zelenkáné Margó joggal érzi úgy, hogy minden házimunka ráhárul, miközben ő maga is dolgozó nő. Mindketten határozottan állítják, hogy sokkal több energiát áldoznak a család szent oltárán, mint a másik, és egy mennydörgős éjszakán azzal a felkiáltással hagyják el a családi robbanás helyszínét, hogy "Bárcsak a helyemben lennél!"
Ez az ártalmatlannak tűnő sóhaj azonban mintha meghallgatásra találna odafent, mindenesetre a két ember másnap reggel nem a saját testében ébred? hanem a másikéban? Az első sokk után igen hamar belátják, hogy a családtagok és barátok érdekében titokban kell tartaniuk a változást, ehhez pedig lépésről lépésre meg kell tanulniuk egymás életét, ami nem is olyan egyszerű feladat, ha mostantól a feleségnek kell a férje testében egy autósboltot vezetnie, a férj pedig óvodásokat pesztrálhat napi nyolc órában a felesége testében
S mintha kettejük testcseréje önmagában még nem lenne elég a humorral kikövezett pokoljáráshoz, a lányuk, a barátok és szomszédok is csavarnak egyet-egyet a hurkon.

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 27., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Margó (a feleség, óvónő)
Géza (a férj, autósbolt vezető)
Béla (szomszéd vízvezeték szerelő)
Kisbéla (a fia)
Vilma (bejárónő)
Sándor (Gézáék házibarátja)
Terézia (Géza titkárnője)
Denis (Zsuzsi egykori ovistársa)

Alkotók

Hozzászólások