Színház

STIX 66

táncelőadás, 1 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Látszólag sem a fizika, sem a biológia törvényei nem hatnak Fehér Ferenc testére, aki szerint a táncban nem a mozdulat a legfontosabb, hanem az állapot. A táncos állapota az, amely a közönségre hatást gyakorol, Fehér Ferenc előadásainak hatása pedig elementáris. "Nem lehet kitérni az energia elől, ami ebből a fiatal férfiból árad - írja egyik kritikusa. - Intenzív jelenlétét nem lehet válasz nélkül hagyni. Zavartan köhécselni kell, vagy megbabonázottan bámulni a folyamatosan mozgásban lévő testre."

Az autodidakta [értsd > őstehetség] táncos 1999 és 2006 között Juhász Anikóval közös produkciókban szerepelt, 2007 óta számos saját táncalkotást hozott létre, a Fringe Pécs 2010 fesztiválon szakmai díjban részesült. Elképesztő virtuozitása, a különféle táncos iskoláktól való függetlensége, akrobatikus képességei, fizikai ereje és szuggesztivitása a hazai táncművészet egyik legizgalmasabb alakjává avatják. Új produkciója ultimátum az egyszerűséghez, témája a semmi.

"A nevem Stix Hatvanhat. Csak egy név, semmi több. Jelentése: semmi. A bolondok vihara üszkösödik a lábamon, én én vagyok, a Semmi. Csak bámészkodom. Néha odanézek és integetek neked. Nincs semmi, se szó, se történet, csak az egyszerű létezés. Levetem a semmiféle ruhámat, meztelenül vagyok. Semmi vagyok, és senki. A nevem Stix Hatvanhat."
Bemutató időpontja: 2010. október 15., Thália Színház

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 15., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások