Színház

Szarkaláb

előadás, 2 felvonás, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy erdőszéli házban lakik Wahran, a nagy varázsló. Két gyermekről való gondoskodás tölti ki az életének napjait, akiket atyai szigorral nevel. A tizenhat év körüli testvérek - Aduana és Ruffinius - ikrek: kamaszok, és mindenre kíváncsiak. Egy éjszakán különös lárma töri meg otthonuk nyugalmát: Ruffinius, akit fölöttébb érdekel Wahran titkos tudománya, ellopja annak varázskönyvét, és az erdőbe szökik. A könyv különféle varázsigék, évezredek tudásának gyűjteménye, amely illetéktelenek kezében veszélyessé válhat. Titkok titkaként megnevezi a helyet is, ahová Epeirát - a hatalmas, pusztító pókot - átokkal lepecsételt verembe zárták. Nagy a baj. Wahran nem is késlekedik, és a lánnyal, Aduanával, a szökevény nyomába ered.
Ugyanebben az időben, a királyi palotában is nagy kavarodás támad. A király zsoldosvezére (Leopoldi Apolló), magával vitte a királyi jogar díszét - Epeira megkövesedett nyolcadik szemét -, és a katonáival együtt a falakon túlra, az erdő sűrűjébe bújt. Valdemár király - zendüléstől tartva -, egy hűséges szolgájára bízza a koronáját, hogy azt egy biztonságos helyen rejtse el.
Az erdő mélyén, egy bedőlt kávájú kút mellett a zsoldosvezér találkozik Maximilliam marsallal, a cselszövés kiagyalójával. Maximilliamot a királyi méltóság utáni mohó vágya felbátorítja a király elleni lázadásra: a királynak ugyanis nincs utóda. Az ősök hajdani megállapodása szerint ebben az esetben a korona az ő fejére szállna át. Maximilliam nem akarja kivárni a sorát, hanem megsürgeti az időt. Hogyan kapcsolódnak össze az egymástól távol eső események szálai? Milyen titkokat rejtenek még a palota ódon falai és a sötét erdő mélye? Lesz-e valaki, aki útjába állhat a gonosz tervnek? Kiben bízhatnak azok, akik magukra maradnak, és egyedül kénytelenek szembenézni számtalan veszéllyel? Mindezt megtudhatjátok a Szarkaláb című előadásból a Szigligeti Színház nagyszínpadán, kiváló színészek tolmácsolásában! Kalandra fel!

A(z) Szigligeti Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Valdemár (az öccse, király)
Maximilliam (marsall)
Leopoldi Apolló (zsoldos kapitány)
Wahran (varázsló)
Fidelius (előbb kék denevér)
Rohó (kovács)
Lothar (a király bizalmasa)
Kék denevér I.
Kék denevér II.

Alkotók

Hozzászólások