Színház

Szerelem

táncelőadás, 2023.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Felgyorsult, elgépiesedő, az emberi érzelmek jelentőségét deminuáló, produkció- és fogyasztásorientált 21. századunkban nehezen találnánk még egy emberi érzést, érzelmi állapotot, mely az ember nembeli lényegének ilyen fontos attribútuma maradt volna.

Az emberré válás évmilliós fejlődéstörténetében az életösztön és a fajfenntartás DNS-spirálba kódolt, felülírhatatlan parancsa mellett elsősorban a munka, a gondolkodás, és az érzelmek megjelenése emeli a homo sapienst az állatvilág hatalmas piramisszerkezetének csúcsán álló főemlősök fölé.

A teremtés vagy az evolúció ismételhetetlen, ám lényegileg bizonyíthatatlan, egyszeri és egyedi csodája gyönyörű képességünk, a szeretni tudás. Ennek megmagyarázhatatlan működésű, erejű, hatalmú, összetettségű érzelemkomplexuma a szerelem, melynek birtoklása az ésszel fel sem fogható univerzum végtelen határain belül csakis és egyedül az embernek adatott meg.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei: Emődi Attila, Forczek Janka, Szalai-Bordás Ádám, Fodor Sára, Martina Tizzi, Adai-Simon Sarolta, Anna Manetti, Plita Márk, Suba János, Varga Dániel

Zeneszerző: Zombola Pépet Erkel, Bartók-Pásztory-díjas

A(z) GG Tánc Eger előadása

Bemutató időpontja:

2023. március 17., GG Tánc Eger

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Tomaki 2023 jún. 25. - 20:50:13 10/10
Most láttam a Nemzeti Táncszínházban, nagyon szuper volt! Az egyik dal (zene) nagyon tetszett a végén, amikor a táncosok letették az álarcukat a székre. Egy lassú, inkább szöveges résszel kezdődött a szám. HA VALAKI MEG TUDNÁ ÍRNI AZ ELŐADÓ NEVÉT ÉS A SZÁM CÍMÉT, nagy örömet okozna! (Lassan már az összes ROAD dalba belehallgattam, de mégsem találom. KÖSZÖNÖM!)