Színház

Szeretem a feleségem

zenés játék, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Rekeszizom-próbáló helyzetekbe keverednek a házaspárok, amikor a csoportos szex gondolata - legalábbis annak hívei szerint - elharapózik a kisvárosban. Wally, az egyik férj szerint ugyanis ez testesíti meg a szabadságot, a modernséget és ez a biztosítéka az érdekes házaséletnek is, egyszóval ez jelent mindent, ami a korszerű házassághoz szükségeltetik. Sikerül is meggyőznie erről Alvint, a másik férjet, aki aztán meglehetősen bátortalanul lát hozzá, hogy az újítást feleségével megbeszélje.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy amikor Cleo, a felesége végre felfogja, mire is akar Alvin kilyukadni, rááll a dologra, csakhogy fordított variációban: két nő helyett két férfivel képzeli el a hármast. Ráadásul éppen Wallyt tekinti az ideális harmadiknak...

És csodák csodája: Wally és felesége, Monica, hamarosan "be is ugranak" Alvinékhoz, aki persze mindent elkövet, hogy megakadályozza a "divatos hármas" létrejöttét Cleo elképzelései szerint. Különösen, amikor kiderül, hogy Wallynak is megvan a számára ideális hármas összetételére vonatkozó tervei.

Végül a különböző variációk egyetlen "négyesben" olvadnak össze, amit a két házaspár karácsony este akar összehozni. Csakhogy ekkorra már sejthető, hogy senki sem akarja igazán a dolgot, az egymás előtti színlelés viszont tovább gördíti az eseményeket, amelyek a vígjátéki helyzetet a végletekig feszítik.

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások