Színház

Tuba Tóbiás

zenés mesejáték, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A nagysikerű gyerekelőadást 2002 tavaszán mutatták be először, azóta évről évre újra sikert arat nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is. A szerzőpárosnak már jó tapasztalata van a gyerekközönséggel, hiszen Lukácsházi Győző az IBS Színpad rendkívül sikeres gyereksorozatának, a Bonbon matinénak művészeti vezetője, szervezője, műsorvezetője. Balogh Sándorral közösen számtalan nemzetközi rádiós műsorverseny nagydíját nyerték el.
A sok humorral fűszerezett előadás szinte észrevétlenül ismerteti meg a gyerekekkel a különböző hangszereket. Ajtót nyit a befogadás képességének elnyeréséhez, közelebb visz bennünket a zene csodálatos birodalmához, ahová, ha sikerül bejutnunk, páratlan kincsre lelünk.
Tuba Tóbiás a zenekar legnagyobb és legmagányosabb tagja. Szeretne ő is igazi dallamot játszani úgy, mint a többi társa a zenekarban. De neki mindig csak az "um-pa, um-pa" marad. Hiába próbál kitörni ebből a helyzetből, a karmester és a többi hangszer kineveti.
A bánatában világgá induló Tóbit egyetlen barátja Pici, a piccolo próbálja megvigasztalni. Együtt veszik a nyakukba a várost: az Állatkertbe és a Cirkuszba vezet az útjuk. Találkoznak a kígyókkal, a majmokkal, a tigrissel, a mackóval, az elefánttal, láthatják az artistákat és találkoznak a bölcs pizza-futár lóval is.
A Tuba Tóbiás egy évvel ezelőtt lemezen is megjelent, az "IBS EUfórikusok" közreműködésével, Balogh Sándor vezényletével. A 22 tagú zenekar az ország legjobb szimfonikus zenészeiből verbuválódott külön e produkció kedvéért. A muzsikusok nagy része a Fesztiválzenekar, vagy a Rádió zenekarának tagja.

A(z) Tárogató Úti Színpad (volt IBS Színpad) előadása

Stáblista:

Szereplők

Tuba Tóbiás
Pici a piccolo
Pizza-futár (Ló)
Dühös Karmester

Hozzászólások

Brrrrrrr 2021 febr. 07. - 20:36:18
Valaki tudja hogy a Caraván dalnak mi az eredeti címe (első szám az állatkerben, puputevék)?