Színház

Vértestvérek

musical, 2 felvonás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Vértestvérek különös musical. Fülbemászó slágerek, fényes West End- és Broadway karrier. Ez eddig még bármelyik zenés darabja is lehetne az említett neves sikergyáraknak, ami azonban a Vértestvéreket egyedivé teszi és kiemeli társai közül, hogy ez a darab - a klasszikus musical-jegyek mellett - magjában "vérbeli" dráma, feszes konfliktusokkal, megrendítő történettel. Egy modern ballada, melyben a látszólag reális cselekmény mögött titokzatos babonák szövik a Fátum szálait.
Egy szegény takarítónő eladja születendő ikrei közül az egyik kisfiút gyerektelen, jómódú főnökasszonyának, szebb jövőt álmodva gyermekének. Lehetnek-e a fiúk később barátok, ha egyikük proli családban nő fel, ahol szegénység és bűnözés szaga van még a gyerekjátékoknak is, a másik pedig magániskolába, egyetemre mehet? Mi áll a Sors könyvébe írva: felnevelőink társadalmi helyzete, vagy természetes tehetségünk? Maradhat-e büntetés nélkül a bűn, még ha jó szándékú volt is az indíték? Létezik-e igazság egy olyan világban, ahol a pénztárcánk határozza meg létünk kereteit? Lélekbe markoló, fájdalmas történet, és kétségbeesetten lázadó sikoly - mai világunk igazságtalanságai ellen. A darab külön érdekessége, hogy Willy Russell egyben a zeneszerző és a dalszövegek írója is.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. október 5., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Johann 2010 okt. 21. - 13:51:21
Nekem is sokat jelent ez a darab, nem is hittem volna, hogy egy musical ilyen gondolatébresztõ, sõt megrázó is tud lenni. És drámai.
Én most láttam, néhány hete az Óbudai Kulturális Központban, ahol a Turay Ida Színház vendégelõadása volt a Vértestvérek. Mrs. Johnstone-t ott Papadimitriu Athina játszotta, a narrátor Földes Tamás volt, Mrs Lyons-t pedig Nyírõ Bea alakította, de szívem szerint az összes színészt felsorolnám, mert nagyon kitettek magukért.
Én azt az elõadást is ajánlom mindenkinek a szíves figyelmébe, november 3-án a Fõvárosi Mûvelõdési Házban is elõadják.
kamélia_ 2010 júl. 19. - 22:37:50
Életem eddigi legnagyobb színházi élménye. Mai napig nagyon sokszor emlegetem. Nagyszerû darab volt. Egerben én személy szerint nagyon sok jó darabot látok. De ez akkor is kiemelkedõ volt.
konczistván 2007 okt. 10. - 21:57:46
Üdvözlet!
Családommal volt szerencsénk látni a Vértestvérek egri bemutatóját, amelyet mindenkinek ajánlok!
Nagyszerû a rendezés, az Edy figuráját formáló Mészáros Máté kiváló!
Külön is kiemelném a darabban látható ötletes, látványos táncbetéteket. A koreográfusról még sohasem hallottunk, legalábbis Egerben nem dolgozott eddig. Vass Sándor Gergelynek hívják, akinek a koreográfiái több mint attraktívak! Néézzétek meg!
K.I.