Színház

Vértestvérek

musical, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

"Ha nem hallottátok volna még: elmondja most a história a Johnstone-ikrek sztoriját, kiket ugyanazon anya szült, ugyanazon a napon s egyikük angyal, másikuk ördög lett..." - így kezdi a Narrátor a Vértestvérek című musicalt. Ez a különleges darab húsz éve van műsoron töretlen sikerrel a londoni West End-en. Azért különleges a nálunk sem ismeretlen színpadi szerző műve, mert egyik műfajba sem sorolható igazán. Nem klasszikus musical abban az értelemben, hogy a dalok mellett nagyon erős benne a drámai konfliktus is. A darab főszereplője egy többgyerekes szegény anya, aki ikreinek egyikét gyermektelen gazdag családnak adja. És innentől kezdve mindenki belép egy ördögi körbe, melyből - ahogy azt az író sugallja - lehetetlen kitörni. Társadalmi konfliktusok, szegény-gazdag ellentét. Sorsszerű, hogy a fiúk hétéves korukban minden szülői tiltás ellenére találkoznak, és vér-(és véd-) szövetségre lépnek. A fátum - mint a görög sorstragédiákban - olyan erősen meghatározza a szereplők cselekedeteit, hogy szinte nem is urai saját életüknek. S a végzet valóban beteljesül. Ezt a megrendítő, szívbemarkoló történetet a kiváló, remek zene teszi felejthetetlen élménnyé.

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 9., Turay Ida Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Johann 2010 okt. 31. - 22:54:59 10/10
Korábban egy másik Vértestvérek elõadást találtam meg (az egri Gárdonyi Géza Színház régebbi produkcióját) és oda írtam be az alábbi sorokat, de ide is beillesztem, mert tényleg nagyon jó volt és mivel szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a szerdai (nov.3.) elõadást is!

"Nekem is sokat jelent ez a darab, nem is hittem volna, hogy egy musical ilyen gondolatébresztõ, sõt megrázó is tud lenni. És drámai.
Én most láttam, néhány hete az Óbudai Kulturális Központban, ahol a Turay Ida Színház vendégelõadása volt a Vértestvérek. Mrs. Johnstone-t ott Papadimitriu Athina játszotta, a narrátor Földes Tamás volt, Mrs Lyons-t pedig Nyírõ Bea alakította, de szívem szerint az összes színészt felsorolnám, mert nagyon kitettek magukért."