Színház

Vesztett éden

előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A mű végigkíséri Madách életét, Fráter Erzsébettel való vergődő szerelmét, és végül megérthetjük, miként formálódott egy monumentális alkotás női főszereplője, a paradicsomi Éva.

Egressy érett drámaíróként robbant be a hazai irodalmi és színházi életbe. Színművei többnyire boldogulni vágyó, érzékeny lelkű álmodozókról szólnak. Fráter Erzsébetet is mélyről fakadó szenvedélyek mozgatják, Madáchot is, aki beleszeret, rajongás, szerelem, büszkeség és szenvedély hatja át. Boldogságuk mégsem lehet felhőtlen, nemcsak azért mert Fráter Erzsébetben több a szenvedély, a romantika utáni vágy, mintsem belenyugodna abba, hogy Sztregován töltse el az életét. Megnehezíti együttlétüket Majthényi Anna, Madách édesanyja, aki viszont következetes gazdasszony és szigorú anya egy személyben.

Egy géniusz esetében azonban még a lelki vívódások sem hiábavalóak: mintha életük egy magasabb célt szolgálna, jelen esetben a magyar (és az európai) drámairodalom egyik legfilozofikusabb művének, Az ember tragédiájának a megszületését...

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. december 20., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Majthényi Anna
Fráter Erzsébet
Madách Imre

Alkotók

Hozzászólások