Színház

West Side Story

musical, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás rendezője, Szergej Maszlobojscsikov, a Debrecenben nemrég bemutatott nagy sikerű Tosca színpadra állítója, nem banális melodrámaként igyekszik láttatni a két fiatal végzetes történetét. Olyan embereket mutat, akik a valóság és a képzelet határán mozogva a régi filmek mítoszába merülnek, menekülve az élet sivárságából. Konfliktusaikat a félelem szülte gyűlölet mozgatja, ami végül tragédiához vezet ugyan, ám a színpadon mégis végig jelen van a humor, a fiatalok egészséges életöröme, látványos táncokkal, énekkel, zenével elbeszélve.

Az 1957-ben óriási sikerrel bemutatott musical, amelynek filmváltozata később 10 Oscar-díjat kapott, azóta meghódította az egész világot, s ma már a műfaj egyik klasszikusaként tartják számon. Leonard Bernstein zenetörténeti jelentőségű műve, melyen egész nemzedékek nőttek fel, az akkori populáris zene legjavából merített, és a klasszikus hangzást ötvözte egyebek között a jazz, a blues, a mambo, a cha-cha-cha elemeivel. A musical alaptörténete Shakespeare Rómeó és Júliáját idézi: két, egymással ellenségeskedő csoporthoz tartozó fiú és lány között szerelem szövődik, mely végül az értelmetlen gyűlölködés áldozatául esik.

"Talán... már vár...
s hogy álom vagy valóság,
reményt hoz, csalódást,
eldől ma még....
Titok, mit rejteget a föld és az ég,
Nem tudom hol, nem tudom miért?...."

- énekli Tony, a darab egyik főszereplője, "Could be..." kezdetű híres dalában, a boldogságot ígérő, mégis halált hozó jövőt fürkészve. Az alkotók szándéka szerint a debreceni közönség egy fiatalos lendületű, költőiséggel átszőtt előadás keretében átélheti az örök emberi érzelmeket.

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. december 29., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások