Zenekar

Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését. Számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket.
A zenekar 1993 óta a háromévente megrendezésre kerülő Országos Zenekari Versenyen minden alkalommal dobogós helyen végzett, többször karnagyi és tanári különdíjakban is részesült. 2014-ben az országos I. helyezés és karnagyi különdíj mellett a ?legjobb Bartók-interpretáció? díját is elnyerte. A nemzetközi Piccoli Archi vonószenekari fesztiválon ARANY minősítést, 1. helyezést és karnagyi különdíjat szereztek.
2015-ben megyei Prima díjat kaptak magyar zeneművészet kategóriában, és egyben elnyerték a Prima közönségdíját is. Veszprém a város művészeti értékeinek gazdagításáért, Veszprém nemzetközi hírnevének öregbítéséért Gizella-díjat adományozott számukra.
A Gárdonyi zenekar hazai és külföldi kapcsolatokat is ápol. Felléptek Budapesten a Művészetek Palotája Üveg-termében, Amszterdamban, Dánia és Hollandia számos városában, valamint lehetőségük nyílt arra is, hogy 2015-ben bemutatkozzanak az Auer Hegedűfesztiválon. A Veszprém Televízió ifjúsági és kulturális műsoraiban rendszeresen szerepelnek.
Demel Eszter karnagy, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, a Kokas-pedagógia jeles képviselője. Zenekarvezetői munkáját a Csermák Antal Zeneiskola és a Mendelssohn Kamarazenekar művésztanárai segítik.


Hozzászólások