Zenekar

Nouvelle Vague



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 2003



A Nouvelle Vague egy sikerreceptre épít - végy jól ismert, mondhatni himnikus slágereket a nyolcvanas évekből és ültesd át őket egy egészen más zenei közegbe a nyolcvanas évekből és ültesd át őket egy egészen más zenei közegbe.



A francia zenekar két alapítója Marc Collin és Olivier Libaux öreg rókák a szakmában: Marc már a nyolcvanas években olyan nevekkel dolgozott együtt mint a szárnyait épphogy csak bontogató Air, Alex Gopher vagy Zend Avesta, majd a kilencvenes években magába szippantja a párizsi klubélet (zenéi a Paper Recordingson, majd Avril producereként az F Comnál jelennek meg). Olivier a popzene felől közelít, olyan - Franciaországban - jó nevű előadók lemezeinek producere, mint Katerine, Helena vagy Arielle. A Nouvelle Vague ötlete Marc fejéből pattant ki, ami nem több és nem kevesebb ennél: new wave-slágerek bossa nova átiratban: Joy Division, Depeche Mode, Sisters of Mercy, The Cure, stb.



Az együttes nevét sem cifrázzák túl, "nouvelle vague" franciául ugyanis pontosan azt jelenti, mint "bossa nova" portugálul és "new wave" angolul. Új hullám. A nyelvi trükk pedig a zenében is működőképesnek bizonyul, pláne hogy a dalokat bájos hangú fiatal francia énekesnők tolmácsolják. Egyetlen szabályt állítanak fel; az énekesnők ne ismerjék az eredetieket, így esélyük sincs utánozni Robert Smith vagy Dave Gahan stílusát.



Tagok:

Marc Collin

Olivier Libaux



Lemezek:

Nouvelle Vague (2004)

Bande a Parte (2006)

Late Night Tales: Nouvelle Vague (2007)

3, 2009

Couleurs sur Paris, 2010

I Could Be Happy, 2016

Hozzászólások