Zenekar

Pannonia Allstars Ska Orchestra



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003 kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel. Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.
Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat, miközben egymás után hívják meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners stb.), feltéve ezzel hazánkat a "nemzetközi ska-térképre".
A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.


Tagok:
KRSA (Lord Panamo) - ének
Mr. Tony Ass - trombita, vokál
Mr. Vajay (Pozanlaci) - harsona
Babba Luki - altszaxofon
Tommy Hot - tenorszaxofon
Mr. P - billentyűk, vokál
Lacibá - gitár
Csákikapitány - gitár
Dr. Strict - basszusgitár
Lipi Brown - dob
G. Brown - hegedű


Lemezek:
Budapest Ska Mood (2005)
All Night Long - Live at Artemovszk (2003)
Re:BSM (2007)
The Return of the Pannonians (2007)
Feel the Riddim! (2009)
Lovemonster (2012)


Hozzászólások