Péter Dávid megmondja

A túlélés csak másodlagosan szól a fizikai felkészültségről

Nyári Gábor, az RTL Klub kreatív producere mesélt a 2021-is Survivor részleteiről. 

 

A beszélgetés során kiderült, hogy ambivalens a kapcsolata a formátummal, mivel a Survivor  nagyon szigorú keretek között zajlik, így túl sok dolgot nem lehet rajta változtatni. Elárulta, hogy pontosan ezért nem is szabad olyan reality elemeket bevetni a Survivor esetében, amik mondjuk jól működtek korábban egy Való Világ esetében, lásd: szupererők. Így is akadt bőven fordulat. Ez a nélkülözésnek köszönhető, amit akár jobban is meg lehetett volna mutatni, de akkor meg nem lett volna annyira pörgős a műsor, amihez viszont hozzá lettek szoktatva a magyar nézők - derül ki a beszélgetés egy pontján.

A celeb vs civilek tematika egy olyan újítás, amit megenged a formátum, és ami pont rá is fért a magyar verzióra. Ettől más lett a casting is, hisz a megszokott erős férfiak és nők helyett olyan karakterek is bekerültek a műsorba, akiket látva azt mondhatja a néző, hogy ez akár én is lehetek. 

Szó esett Nilton, Juliska szerepéről, valamint arról is, hogy miért tűnt úgy sokáig, hogy akár Sabira is lehet a Survivor döntőse. Rózsa állandó árulónak titulálásáról Nyári Gábornak az a véleménye, hogy amíg a szabályokat betartva játszik valaki, addig nem jogos árulónak nevezni. 

A két döntősről pedig annyit, hogy:

Zsófi és Dani nem is különböznek annyira egymástól.

(Disclaimer: A podcast elején tévesen hangzott el, hogy ez a Port.hu első podcastje, hisz volt már több adás is PORTcast néven, amiket itt lehet meghallgatni.)