Péter Dávid megmondja

Befuccsolt a nagy magyar Squid Game

Ennyit az ambíciózus vállalkozásról.

Amikor elsőként írtam erről, akkor is elég szkeptikus voltam. És tessék: 

IGAZAM LETT.

Amúgy nem lett volna teljes hülyeség megcsinálni, de üvöltött a projektről, hogy ez egy igen szép álom, de úgy, ahogy azt a megálmodója elképzelte, az úgy kivitelezhetetlen. Meg rengeteg pénz kell hozzá. Ami persze még adott is lehetne egy-két embernek, de gyanús volt, hogy ekkora összeg nem lapul egy erre a projektre Kft.-t alapító fiatal srácnál. De sose lehet tudni: láttam én már milliárdos covidteszt-céget szegény borsodi faluban. 

Forrás: Netflix

 

Volt itt minden, ami a bizakodásra okot adó starthoz kell: hivatalos Facebook-oldal, saját weboldal, nagy szavak, grandiózus ígéretek, VIP részleg, jakuzzi, kaja, pia, paywall mögé bújtatott prémium content. A jelentkezés lezárult, elvileg lassan már állnia kéne a díszletnek, mert valami júniusi kezdés volt belőve.

Ehhez képest most az van, hogy a magyar Squid Game, azaz a Nyerj (egy) új életet minden fronton megszűnt létezni. Mintha soha nem is lett volna .

A hivatalos honlap már egy Abaffy András coach oldalára vezet. A Facebookon sincs már semmi. Nem csak nem frissül az oldal, de konkrétan törölve lett. A projekt mögött álló cég viszont még létezik. Talán nem csak anyagi, hanem jogi problémák is adódhattak, ezért kellett minden nyomát eltüntetni annak, hogy valaha volt ez az egész. 

Tanulság? Talán annyi, hogy lehet itt nagyot álmodni, de minek. Cserébe viszont meg lehet nyugodni kicsit, hogy mégsem olyan világban élünk, ahol a Squid Game egy létező dolog. Elég rideg így is a valóság, nem kell még magunkra erőltetni ezt a disznópiát. (Jön majd az magától...)

Az elképzelés nem volt teljesen rossz, de jobban át lehetett volna gondolni, hogy miért nem próbálkozott meg a teljes mértékben kitalált, jól megírt és megszerkesztett/megvágott fikciós dráma sorozat alapjául szolgáló játékból igazi valóságshow-t csinálni. A koncepció nem rossz, sőt, még a sima kopipésztelés is rendben lett volna/rendben lenne, ha a főnyereményt nem 25 millió forintra, hanem minimum 1 milliárdra lövik be. Az már tényleg egy új életet jelent. Azért már tényleg jelentkezne egy csomó ember. De ahhoz lehet, hogy már a Szerencsejáték Zrt. kéne főszervezőnek.