Péter Dávid megmondja

Ha valaki tudta, mi a bulvár, az ő volt

Berki Krisztián emlékére.

Nehéz elkezdeni a gyászmunkát egy ilyen ismert figura halálhíre hallatán. Persze, szörnyű tragédia. De nézzen mindenki magába, hogy miket gondolt akkor Berkiről, amikor azzal került be a hírekbe, hogy egy Bentley-vel büntetőfékezett le egy BKV buszt. 

Forrás: Kaszás Tamás / Velvet

 

Van az a mondás, amit tévesen úgy használunk, hogy halottról jót, vagy semmit. Pedig ez így szól, hogy halottról jól, vagy semmit. Előbbit alkalmazva akár üresen is lehetne hagyni a lenti részt, hisz lássuk be: Berki Krisztián, mint tévés személyiség, mint műsorvezető olyan sok pozitív dolgot nem tett le az asztalra. Hogy a képernyőn, illetve a social média felületeken túl milyen ember volt, azt nem tudom. Az azért elmondható róla, hogy ő volt az a celeb, aki úgy vált ismertté, hogy direkt kihasználta a bulvár erejét. Tökéletesen érezte, hogy milyen nagy igény van arra a trash kontentre, amit ő tud adni. Olyat csinált, amit más direkt titkolt volna, viszont ő ugrott egy seggest a langyos, lábszagú bulvár világ sekélyes vizébe, és olyan hullámokat vert, hogy még ma is érezni hatását.

Nem az olimpikon, hanem a herevasaló.

Még kezdő újságíróként én is elvétettem azt a hibát, hogy összetévesztettem a két Berkit. Kiderült, hogy két Berki van. Most már csak volt. És nagyon nem voltak egyformák. Persze mind a kettőnek volt sporthoz köthető múltja. Kinek tisztább, kinek mocskosabb. Berki rájött, hogyha ki akar tűnni, ha be akar robbanni a köztudatba, akkor elképesztő dolgokat kell csinálnia, az nem elég, hogy híres csajokkal jön össze. Az kell, hogy önmaga miatt ismerjék. Erre jött a herevasalás, aminél emlékezetesebb belépőt nehéz találni. Berki lassan, de biztosan egy külön brand lett, sőt, ő lett A Berki. 

A műsorvezetéshez nem volt tehetsége, de realityben remek karaktert alakított. Élte a botrányokat, és mindig ki tudott találni valamit, hogy foglalkozzanak vele az újságok. Például, amikor már minden puskaport ellőtt, akkor jött az újabb ötlettel, hogy elindul Budapest főpolgármesteri címéért. 

Ha lehetne a halállal viccelődni, akkor most azt írnám, hogy ez is csak egy újabb bulvár hír, amit Berki előre jól kitalált, hogy megint róla szóljon minden, hisz, ha valamihez, akkor ehhez, a felhajtáshoz nagyon értett. De azért a rendőrség által megerősített halálhír nem tréfadolog.