Balaton Sound: minden, ami nem zene

Bár a Sound a nevéhez híven elsősorban a zenéről szól, a szervezők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a látvány is hozzátegyen a bulihoz. Idén a magyar zsonglőröktől a spanyol utcaszínházasokon át egy konfettiágyúkkal felszerelt komplett világjáró partisorozatig többféle produkció gondoskodik a vizuális ingerekről.

Elrow

 

 

A stroboszkóp és a füstgép már a múlté, idén is külön helyszínnel jelentkezik Elrow nevű világjáró partisorozat a Soundon. A vízre épített bulibirodalomban a zene mellett erős hangsúlyt kapnak a vizuális elemek, így komoly díszletek, jelmezes táncosok, konfettiágyúk, profi pirotechnika és fények gondoskodnak arról, hogy a közönség eldobja az agyát.



Big Dancers

 

 

Ha egyszer csak azon kapod magad, hogy világítós óriásszívószálak vesznek körül, akkor nézz fel, mert valószínűleg belefutottál a spanyol Big Dancers előadásába. A komoly profikból álló utcaszínházas társulat négy méter magas marionettbábui nyitották meg idén a máltai Valettában az Európa kulturális fővárosa eseménysorozatát, de Franciaországtól Oroszországon át Szingapúrig rengeteg helyre hívják őket.



Oakleaf

 

 

Még a legjózanabb életű fesztiválozók is részesei lehetnek egy nagy, közös, LSD-s látomásnak, amiben hatalmasra duzzadt virágkelyhek és cuki, puffadt madarak vagy világító bolygók táncolják körbe. Az Oakleaf nevű csapat lelke egy német koreográfus, aki a ruhákat is varrja, és őt egészíti ki egy szaki, aki a világító és zenélő elemeket építi.

 

Visual Poi Show

 



Van egy magyar srác, aki csúcsra vitte a partizsonglőrködést, és ötvözte a klasszikus világítós pálcikákkal. Groszmann Richárd több mint tíz évvel ezelőtt kezdett zsonglőreszközök fejlesztésével foglalkozni, így született meg az ElmoStix, ami egy programozható LED-sor, és látványos, mindig az adott alkalomra szabott zsonglőrszámokat lehet előadni vele.

 

Astrobulles

 

 

A magyar-francia páros a freestyle balettra specializálódott, és több mint tíz éve járják a világot az előadásaikkal. Az idei évet a több száz éves múltra visszatekintő nizzai karneválon kezdték, a Balaton Soundra egy futurisztikus darabbal készülnek, amit vizuális és zenei elemekkel turbóztak fel.