A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Kutatók Éjszakájával, A Magyar Népmese Napjával, Ferencvárosi Mesenappal, Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel, valamint a jetik izgalmas életével várnak benneteket.

Kutatók Éjszakája

Budapest, több helyszínen - szeptember 28-29.

Hogyan győzhető le a gravitáció? Mit csinál egy hidrobiológus? Mit jelent a mechanikai feszültség? Hogy hozható létre egy mesterséges vulkánkitörés? Országszerte több száz programmal várnak benneteket a legizgalmasabb tudományos kérdésekkel. Fedezzétek fel a tudomány csodálatos világát az idén kétnapos Kutatók Éjszakája programjain!

A Magyar Népmese Napja

Várkert Bazár és Magyar Mesemúzeum - szeptember 30., 14.00 - 18.00

A Magyar Népmese Napját 2005 óta ünnepeljük Benedek Elek születésnapján. Ezen a napon változatos programokkal várnak benneteket a Várkert Bazár Rendezvénytermébe és a Mesemúzeumba is. A Várkert Bazárban lesz filmvetítés, lovagi bemutató és gyerekszínházi előadás, míg a Mesemúzeumban Bognár Szilvia gyerekkoncertjével, mesebeli családi hétpróbával és meséléssel várnak benneteket.

X. Ferencvárosi Mesenap

Kerekerdő park - szeptember 29., 10.00 - 16.00

Színes programokkal várnak benneteket a Kerekerdő parkba! Koncertek, gyerekszínház, népi kézművesedés, játékos tudomány, furfangos csudavilág, interaktív játszóház, hennázás, rajzkiállítás, állatsimogató a Kanga alapítvánnyal és légvár is lesz. 10 órától a Hahó Együttes, 15 órától pedig Halász Judit ad koncertet. A rendezvény ingyenes.

Holli, a hős

MOM Kulturális Központ -. szeptember 30., 11.00

Holli rettenetesen izgul az iskolai fellépése miatt. Ekkor szegődik mellé a barátságos házirém, Mumus, akitől a kislány megtanulja, hogyan állíthatja a félelmet a saját oldalára. Kalandjaik során kiderül, hogy a félelem nagyon is fontos és hasznos érzés. Al Ghaoui Hesna új könyvének bemutatóján zenél a MintaPinty Zenekar, közreműködik Berényi Márta, a Piros Kakaó drámapedagógusa és Ruff Orsi újságíró.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Bumm-bumm-bumm

Budapest Jazz Club - szeptember 30., 11.00

Szeptember utolsó vasárnap délelőttjén, a 10 éves Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar Bumm-bumm bumm című lemezének koncert anyagával vár benneteket a BJC. Hazai kortárs költők megzenésített versei mellett a zenekar saját szövegei és dalai is felcsendülnek, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak.

Klárisok mesekoncert

Tündérkert galéria és közösségi tér - szeptember 29., 10.30

A Magyar Népmese Napján Klárisok mesekoncerttel, csupa csodás mesés kalanddal és MeseKépTárral várják az egész családot a TündérTér évadnyitó családi szombatján. Korzenszky Kláriék interaktív mesekoncertje után a kézműves meseberekben elkészíthetitek a Tündérkert Égig érő mesefáját és egy kis varázslat, no meg a nemezszálak összekapaszkodásával Tündér Ilona ujjbábot! A legkisebbeket babakuckó várja.

Apróláb

Szeptember 27-től a mozikban

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Családi nap Királyréten - A gombák csodálatos világa

Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont - szeptember 29., 11.00 és 14.00

Az őszi erdőben a gombák titkait fürkészhetitek ki családi körben. Rövid terepi séta után elmerülhettek a mikrovilágban – a bennünket körülvevő világot mikroszkópon át fürkészhetitek tovább. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt! Ehető és mérgező gombák. Szépek és kevésbé szépek. Vicces kinézetűek. Csak fényképezőgéppel lehet gyűjteni!

Hello Harlekin! - Évadkezdő családi nap

Eger, Harlekin Bábszínház - szeptember 29., 10.00 - 20.00

Ingyenes családi nappal nyitja az évadot a Harlekin Bábszínház, előadásokkal, koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket. Délelőtt a legkisebbeké, kora délután az óvodásoknak, uzsonna után a kisiskolásoknak kínálnak programot, este pedig a középiskolásokat, az egyetemistákat és a felnőtteket hívják különleges játékra. A nap házigazdája Harli, a bábszínház kabalafigurája lesz. Az évadnyitó családi nap összes rendezvénye ingyenes.