A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Ország játéka játszónappal, múzeumi családi fittnappal, a Rutkai Bori banda Boszi bulijával, a Ludwig múzeum családi napjával, Zene Háza Hangműhellyel, Zöldgömb Fesztivállal és a Primanima filmfesztivál gyerekprogramjaival várnak benneteket.

Holnemvolt Halloween éjszaka

Holnemvolt Park - október 26., 18.00 - 23.00

Október 26-án este egy fergeteges szellemes programmal vár benneteket. Jelmezes, arcfestéses vagy töklámpással érkező 14 év alattiaknak a belépés ingyenes!

Ország játéka 2018

MOM Kulturális Központ - október 28., 10.00 - 19.00

A MOMkultban több ezer négyzetméteren várnak benneteket, hogy kipróbálhassátok a sok száz az “Ország játéka 2018” versenybe nevezett játékot. A különteremben bébi- és kisgyermekjátékokkal ismerkedhetnek a legkisebbek, az ovis terem és iskolás terem a nagyobbakat várja szerepjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, társas- és építőjátékokkal, Legoval, fejlesztő- és ügyességi játékokkal, légvárral, arcfestéssel, meseszereplőkkel és autófirkálással. Délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert, délután a Kicsi Gesztenye Klub koncertje vár benneteket.

Simulj velünk! – családi fittnap a múzeumban - Ingyenes

Magyar Természettudományi Múzeum - október 27., 10.00 - 17.00

Még csak most indult az iskola, de te már belefáradtál? Megtudhatod, hogyan vigyél egy kis nyugit a suliba, mitől válhatsz kütyüfüggővé, mit egyél és hogyan, hogy védd a környezeted és családod egészségét. Előadások szülőknek és felnőtteknek a netfüggőségről, az iskolai stresszről, az egészséges táplálkozásról. Rovar- és növénybemutató erdei kirándulásokhoz muzeológusainkkal. Mese, torna, jóga, zene és tánc a kisebbeknek. A NÉBIH okos ételekkel, a Felelős Gasztrohősök a magyar superfoodokkal, a Bailavidrum meseösvény a kiállításainkra kitalált új mesetúrával, a Pesti Est kézműves foglalkozással, a Magyar Vöröskereszt rajzversennyel és elsősegély-bemutatóval, a Mebeto élménytornával vár benneteket A napot a Kolompos együttes zenés-mesélős, játékos-táncos mókája zárja.

Rutkai Bori Banda: Boszi buli

Budapest Jazz Club - október 28., 11.00 és 16.30

A Rutkai Bori Banda őszi beöltözős gyerekbulija a Halloween budapesti változata. Nem csak boszorkányokat, hanem manókat, mágusokat, denevéreket, mindenféle maskarásokat, valamint földönkívülieket is nagyon várnak. A zenekar gondoskodik az elvarázsolt hangulatról és a bizsergető talpalávalókról. A koncerten galaktikus funky lüktet, űrbrazil ritmusok repítenek fel, elszabadult rock'n'rollok kavarognak. Bori színes bábjaival és vetített festményeivel idézi meg a Boszivacsi és a többi mesedal világát.

Családi szombat: Egy, két, há'... és!

Ludwig Múzeum -október 27., 10.30 - 14.30

A műtárgyak rengeteg félék lehetnek, főleg a kortárs művészetben. A Családi szombat alatt ebből sokféle megközelítést láthattok és ti magatok is különböző módokon alkothattok minden stációnál más és más képességeteket, tehetségeteket hasznosítva. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Zene Háza Hangműhely a Veronaki Trióval

A38 Hajó - október 27., 10.30 - 12.00

Világ körüli útra invitál a Zene Háza Hangműhely. A Kuruttyoló Békakirály varázslatos meséin keresztül a világ legkülönfélébb népdalait fedezhetitek fel ez alkalommal! A Veronaki Trió mesés utazásai során afrikai gyermekdalok feldolgozásán keresztül indiai, lappföldi, litván, pakisztáni és magyar népdalokkal is találkozhatok majd. A Kuruttyoló Békakirály utazása előtt és után a hangszerek birodalmát is felfedezhetitek: a hangszersimogató foglalkozáson a világ különleges hangszereit próbálhatják ki a gyerekek, sőt hangszert is készíthetnek, amit minden kis-hangszerkészítő hazavihet magával emlékbe.

Zöldgömb Fesztivál 2018

Akvárium Klub - október 28., 10.00 - 19.00

Immár második alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál. Töltsétek együtt a napot és tudjatok meg többet arról, hogyan óvhatjátok a bolygónkat! Játék és sok-sok nyeremény mellett, az egész család számára lesznek hasznos, érdekes és szórakoztató programok, ismeretterjesztő előadások. A belépés díjtalan!

Primanima 2018

Budaörs, BABtér Animációs Bázis és Jókai Mór Művelődési Központ - október 24-27.

Október 24. és 27. között hetedszer rendezik meg a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált. A vetítések mellett workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és koncertek is lesznek. A gyerekfilmeket korcsoportok szerint elosztva három blokkban vetítik, így az óvodásoktól kezdve a kisiskolásokon keresztül a felső tagozatosokig minden gyerek megtalálhatja a neki való animációs filmeket. A vetítésen kívül animációs játszóházzal is várnak benneteket. A gyerekprogramokra a belépés ingyenes!