A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Könyvfesztivállal, az Állatkert Föld Fesztiváljával, Szent György-napi Sokadalommal, Bíró Eszter lemezbemutató koncertjével és az I bike Mini családi bringás felvonulásával várnak benneteket.

Április 26., péntek

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Ingyenes

Millenáris - április 25-28., 13.00 - 17.30

26. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Az író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések mellett a gyermekeket külön szekció, a Gyerek(b)irodalom várja. A gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programomon vehettek részt a Millenáris felújított színházépületében, a Nemzeti Táncszínházban.

Összegyűjtöttük nektek azt a 17 ingyenes gyerekprogramot, amit nem hagyunk ki idén.

Jövő Utcája 2019 - Tudományfesztivál

Corvin Sétány - április 26-27., 10.00 - 18.00

Ingyenes tudományos utcai kiállítás, ahol a tudomány, technológia és fenntarthatóság találkozik. Ismerd meg és próbáld ki az önvezető autók, az okos otthon, a robotok világát! Az EPAM digitális játszóterén az is kiderül, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy a következő évtizedekben otthonosan mozogjunk ebben a világban; mai felnőttek és a gyerekeink, akik a jövő technológiáját fogják feltalálni.

Föld Fesztivál 2019

Fővárosi Állat- és Növénykert - április 26-28., 9.00 - 17.00

Idén is sok izgalmas állatos és környezetvédelmi témájú programmal várnak benneteket a Föld fesztiválon április 26-án, 27-én és 28-án.

Április 27., szombat

Legkisebbek mozija: MOME ANIM válogatás

Puskin mozi - április 27., 10.00

Válogatás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatóinak kisfilmjeiből. Magyar rajzfilmek, gyerekeknek, fiatal rendezőktől.
Puskin Kuckó

Neonkréta - Belegabalyodások

Galeria Neon - április 27., 10.00 - 11.30

Alagutak, járatok, utak, csövek és csomópontok... Honnan indul, merre tart? Melyik van fölül, melyik alul? Eligazodunk vagy belegabalyodunk? Ezen a foglalkozáson Bernát András grafikáin felfedezhető testek, tárgyak, objektumok, képződmények, csatornák, csőrendszerek, építmények, árkok, gödrök és alagutak inspirálnak majd benneteket az alkotásban.

Rejtély a villában - Élőalakos nyomozójáték

Ráth György-villa - április 27., 10.00 - 16.00

A családi napon szakmai segítséggel mindenki elkészítheti a saját babaszobáját és az ehhez tartozó bútorokat, játékokat. A legkisebbek részére játszósarkot is biztosítanak.

24. Szent György-napi Sokadalom, Kézműves vásár és Waldorf 100

Óbudai Fő tér, Zichy kastélykert - április 27., 10.00 - 22.00

Immár 24. alkalommal kerül megrendezésre Óbudán, az Óbudai Waldorf Iskola szervezésében a Szent György-napi sokadalom, kézműves vásár és a Waldorf 100 Művészeti találkozó. Ezen a napon az ország számos Waldorf művészeti csoportja, intézménye képviselteti magát hogy muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral s az óriás sárkány legyőzésével köszöntse a tavaszt. Az egész napos vásári forgatagban színpadi produkciók, koncertek, színházi előadások, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások, kézművesek, népművészek és iparművészek portékái várnak benneteket.

Családi Délelőtt - Bauhaus kint-bent

Ludwig Múzeum - április 27., 10.30 - 12.30

A bauhaus építészet, formatervezés, képzőművészet sajátosságait figyelhetitek meg a Ludwig Múzeum kiállítóterében látható műveken, tárgyakon, maketteken. A térhasználat, a formavilág, a színek, a külső és a belső tér kapcsolata, a bauhaus használati tárgyak, jelmeztervek mind fókuszba kerülnek a foglalkozás alatt.

Síkban – térben - Korhatár nélküli családi nap

Műcsarnok - április 27., 10.30 - 13.00

Kerek erdő és ha­las­tó, fű, fa, bokor és il­la­to­zó vi­rá­gok. Mek­ko­ra ker­tet sze­ret­nél, és mi­lyen alakú le­gyen a vá­ro­si tó? Gon­do­la­tok és álom­ter­vek a zöld fon­tos­sá­gá­ról, a kert hét­köz­na­pi va­rázs­la­tá­ról az épí­tett kör­nye­zet­ben. Ter­vezzetek együtt sík­ban és tér­ben Ocz­tos Ist­ván épí­tész, kép­ző­mű­vésszel.

Bíró Eszter: Időradír - Lemezbemutató koncert

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 27., 11.00

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

Czutorborsók - Lemezbeharangozó koncert

NyolcTíz - április 27., 16.00

Kresz Géza tovább merészkedik, azaz a Czutorborsók megmutatnak nektek pár számot az addigra biztosan megjelenő legújabb lemezről! A fő csapásirányt megtartva maradtak a járműveknél, viszont most kifejezetten a vidéki járgányokat célozták meg!

Miénk itt a park, miénk itt a kastély - Tavaszi önkéntes parkszépítés a Nagytétényi kastélykertben

Nagytétényi Kastélymúzeum - április 27-28., 10.00 - 16.00

A családi programon 10 és 14 óra között lehetőség nyílik faültetésre, gyomtalanításra, padfestésre, valamint a kerti utak gyöngykaviccsal történő felújítására is. Ugyanakkor nemcsak a parkban, de a kastély falain belül is változatos programok várnak benneteket egész nap.

Camera Obscura hétvége

Mai Manó Ház - április 27-28., 10.00 - 19.00

A Mai Manó Ház 63. Képíró-képolvasó eseményén a Nemzetközi Lyukkamera Nap programsorozathoz csatlakozva 2019. április 27-28-án rendezik meg a Camera Obscura hétvégét. A kurzuson Laczkó Péter vándorfotográfus mutatja be a camera obscura történetét a kezdetektől a napjainkig, majd segítségével a kamerát építhettek, fotografálhattok és a program második napján megismerkedhettek a fekete-fehér fotótechnika elméleti alapjaival is.

Szevasz tavasz! - Tavaszi sokadalom a Holnemvolt Várban

Holnemvolt Vár - április 27-28., 9.30 - 18.00

Április utolsó hétvégéjén igazi vásári hangulat, papírszínház, vásármuzsikus előadás és Tavaszi sokadalom vár benneteket a Holnemvolt Várban.

Április 28., vasárnap

Nevenincs tárgyak birodalma, avagy az újrahasznosítás csodája

Petőfi Irodalmi Múzeum - április 28., 10.00 - 12.00

Mi lenne, ha abból, amit furcsa fintorral vagy már rezzenéstelen arccal ki- és félredobunk, és úgy hívjuk szemét, valami újat teremtenétek? Mi mindenné változhat át egy pillepalack, egy műanyag zacskó, egy doboznyi hibás gyöngy vagy a csillogó, izgalmas mintájú papírmaradékok? Akár még meséket is faraghattok belőlük.

Mesehősök növényei: Bogyó és Babóca kertje

Holnemvolt Vár - április 28., 10.00 és 11.15

A kertészkedős foglalkozás során megkereshetitek Bogyó és Babóca kedvenc növényeit, és segíthettek a gombának megtalálni a kalapját. Ültethettek is egy növényt, amit aztán otthon neveltek majd fel. A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről és az élővilágról.

A Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekar 5. szülinapi bulija

Tücsöktanya Családi Játszóház - április 28., 10.30

Három kiváló jazz zenész alapította a zenekart azzal a céllal, hogy a gyerekek az élő zene segítségével interaktív módon ismerkedhessenek meg a műfajjal. Ez alkalommal a zenekar fennállásának 5. szülinapját ünnepli, mely alkalomra meglepetésekkel is készül!

Makám: Kimegyek holnap az Állatkertbe

Budapest Jazz Club - április 28., 11.00

Játékos-zenés formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót és a bennük élő állatokat a Makám Kimegyek holnap az Állatkertbe című műsora április 28-án a Budapest Jazz Clubban. Hallhatok a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csigabigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni, de még a ma született aligátorgyerkőcre leselkedő veszélyekről is.
Szeleburdi Játéksziget

Minimax Családi Vasárnap - Apacuka zenekar

Symbol Budapest - április 28., 11.00

Április 28-án az Apacuka zenekar koncertjével várnak benneteket a Minimax Családi Vasárnap játékos ebédje előtt. A koncert után 12-15 óráig gyerekprogramokkal, játszó színpaddal, kézműves foglalkozással, pizza sütéssel, cupcake készítéssel, lufihajtogatóval és a Minimax gyerekcsatorna két sztárjával Macikutyával és Picicicával várják a családosokat, hogy a korlátlan ételfogyasztásos ebéd ideje alatt a gyerekek és szülők is jól érezzék magukat.

I bike Mini - Családi bringás felvonulás

Oktogon - április 28., 16.00 - 18.30

Az I bike Budapest bringás felvonulás 2019 részeként rövidített, és a tömegtől elválasztott útvonalon várják a kisgyerekes családokat. Ha gyereked már kinőtte a gyerekülést, de a teljes menet még sok lenne neki, viszont szeretnétek bringázni, akkor csatlakozzatok az I Bike Minihez! A Mini résztvevői külön rendezői kísérettel, a nekik fenntartott szervizúton tekerhetnek ki a Városligetbe, indulás a menet odaérésekor, kb. 16:00 órakor az Oktogonról (Andrássy út szervizút). A Városligetben gyerekbarát programokkal és egy nagy bringaemeléssel várnak benneteket.