A legjobb gyerekműsorok vasárnapra

Levetítik a Hupikék törpikéket, a Nagytudásúakat, a Cápamesét, a Madagaszkár második részét, a Harry Potter és a bölcsek kövét, valamint Máté Bence madarakat bemutató látványos természetfilmjét.

Hupikék törpikék

HBO - június 10., 9.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Ügyefogyi a Csodák Barlangjában átesik a mágikus kapun, minek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek játékbabának hiszik. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére. 

Nagytudásúak

Film+ - június 10., 11.05
12 éven felülieknek ajánlott!

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr, akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít. 

Cápamese

Paramount Channel - június 10., 14.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl "vakardhalként", arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Így történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág. 

Madagaszkár 2.

Prime - június 10., 16.45
12 éven felülieknek ajánlott!

A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami még akár be is válhat. A pingvinek katonás precizitással helyrepofoztak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia a levegőbe emelkedik - és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, ami elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére is úgy tűnik, hogy Afrika nagyon "tutkeráj" hely de vajon jobb, mint hőseink otthona a Central Parkban? 

Harry Potter és a bölcsek köve

Cool - június 10., 17.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak?

Bence meg a többi jómadár

M5 - június 10., 18.25
6 éven felülieknek ajánlott!

A halastavak, nádasok, ligeterdők, rétek és legelők szárnyas lakóinak jelenlétéből a kocsijában tóvasuhanó ember semmit nem vesz észre. Pedig ha másból nem, hát a hajnali madárkórusból sejteni lehet: Magyarország egy madárparadicsom. Hogy testközelből láthassuk ezeknek a rejtélyes vadállatoknak az életét, csatlakoznunk kell Máté Bencéhez. Bence a világ egyik legjobb természetfotósa. Különleges gonddal megépített leseiből ablak nyílik a természet rejtett titkaira. A film készítői a hazai természetfilmezés történetében először alkalmazták a nagysebességű és nagyfelbontású felvételi technikát annak érdekében, hogy a Máté Bence világszínvonalú fotóiról jól ismert jelenetek egy részét mozgóképre ültessék át.