A Manó Könyvek júliusi újdonságai

A július az utazások hónapja a Manó Könyveknél: valaki éjszakai lovaglásra, valaki Sohaországba indul. Akik pedig most gyakorolják az olvasást, azok a középkorba utazhatnak.

Berit Bach: Cseresznyevölgyi lovasiskola 3. – A fekete póni rejtélye

Emma egy éjszakai lovaglás alkalmával váratlanul egy fekete pónira bukkan a Tündérmocsárban, ami azonnal felkelti a kislány és barátai érdeklődését. Vajon hogy kerülhetett oda az ismeretlen ló? Lehet, hogy nem is igazi pónival állnak szemben, hanem a híres elátkozott tündérpónival, Tharanell-lel? A cseresznyevölgyi diákok lázasan próbálnak a rejtély végére járni. De valaki más is keresi a titokzatos paripát...



Oldalszám: 104

Megjelenés: július 27.
Ár: 1690 Ft
Korosztály: 6+


Kiki Thorpe: Disney – A Sohalányok 1. Pillantásnyi varázslat

Sós víz illata, enyhe tengeri szellő és egy tündér csengettyűhangú kacagása: ennyiből sejtheti csupán Kate, Mia, Laney és Gabby, hogy valami varázslatos történik velük. A négy barátnőt hétköznapjaikból valami egy szempillantás alatt a legcsodálatosabb helyre repíti – Sohaországba, amely a tündérek és hableányok otthona... és immár a négy elveszett lányé is. A lányok még várnának az indulással, de Clarion királynő és Csingiling rájöttek, hogyan juthatnának haza. Vajon Kate, Mia, Laney és Gabby fantasztikus kalandja még azelőtt véget ér, hogy igazán elkezdődhetett volna?

Oldalszám: 128
Megjelenés: július 28.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+


Kiki Thorpe: Disney – A Sohalányok 2. Két világ közt

Ez nem igazság! Épp kezdték otthon érezni magukat Tündérvölgyben, mikor Kate-nek, Miának, Laney-nek és Gabbynek haza kell térnie. Csingiling azt mondja, még soha egy gyerek sem tért vissza Sohaországba, de Laney ezt nem hiszi el. Soha többé nem vágtathat az erdőn szarvasháton? És hogy tanul meg az állatok nyelvén távol a tündérektől? A lányok hiába intenek búcsút Tündérországnak, varázsereje mintha követné őket. A kisegér például Laney-ék konyhájában biztos, hogy a tündérek egyik tejegere! Rés keletkezett a két világ között?


Oldalszám: 128
Megjelenés: július 28.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+


Yvonne Struck: Anyám, a pasik és egyéb zűrök

Marie szakértő a szerelemben – legalábbis elméletben, hiszen a Bravo magazin Dr. Szerelem rovatában feltett összes kérdésre tudja a helyes választ. De a gyakorlatban sajnos egészen más a helyzet: eddig még csak a saját alkarjával próbált csókolózni. Pedig sokkal szívesebben csókolná meg Flót, legjobb barátnőjének, Sonjának a bátyját. De ő észre sem veszi. Ráadásul Sonjának mostanában alig van ideje rá, pedig volna mit megbeszélni. Például, hogy nemsokára kistestvére lesz, és hogy találkozott egy fiúval a játszótéren, aki egyáltalán nem érdekli, de azért jó vele hintázni...

Oldalszám: 192
Megjelenés: július 12.
Ár: 2990 Ft
Korosztály: 12+


Sandra Grimm – Eva Czerwenka: A lovagvár titka – Olvass velem!

Jóskát zavarja, hogy egyetlen várúr sem akarja felfogadni apródnak, mert túl kicsi. Hogy lesz így belőle igazi lovag? Ám amikor a rettegett Fekete Lovag megtámadja az apja várát, Jóskának ravasz ötlete támad. Talán végre eljött az idő, hogy bebizonyítsa, mekkora hős is valójában!

 



Oldalszám: 96

Megjelenés: július 29.
Ár: 1990 Ft
Korosztály: 5+


Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom 27. – Nelli nagy napja

A Betűvető Iskolában hangversenyre készülnek a tanulók: minden kisállat szorgosan gyakorol a hangszerén. Ám amikor Nelli, a tehetséges kiscica énekelni kezd, borzasztó hangzavar alakul ki. A hangjegyek hirtelen eltűnnek a kottákból, és kis idő múlva az egész Barátság-erdő egyre csendesebb lesz. Félő, hogy ha valaki nem lép közbe, hamarosan minden elnémul. Lili és Luca tudja, hogy csakis Grizelda tehet ilyet, ezért elhatározzák: megtörik a boszorkány gonosz átkát, hogy a várva várt koncert időben elkezdődhessen. Nelli örömmel segít nekik.

Oldalszám: 112
Megjelenés: július 15.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 5+


Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom 28. – Maja nem hagy cserben

Lili és Luca ismét a Barátság-erdőbe látogatnak, mert segíteniük kell Jámbor néninek, aki elvesztette az emlékezetét, és fogalma sincs róla, hova indult reggel. A lányok egy térképet találnak nála, ami a Betűvető Iskolába vezető utat mutatja, így hát odamennek. Aranymancs tanító nénitől kérnek segítséget, ám ő éppen egy olyan varázslatot tanít a diákoknak, amitől minden gaznövény eltűnik az erdőben. De mi van, ha nemcsak a gaz, hanem minden növény eltűnik? A barátnők a kis koalával, Majával együtt elindulnak, hogy megmentsék a fákat és kinyomozzák a gonosz átok mögött lapuló titkot.

Oldalszám: 112
Megjelenés: július 15.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 5+


Disney Első színezőim – Állatok

Színezni nem csupán jó móka, hanem igazán fontos is, hiszen:

  • a színezés javítja a gyermek finommotoros képességeit,
  • segít a térbeli tudatosság területén,
  • javítja a kéz és a szem koordinációját,
  • segít a helyes ceruzafogás kialakításában,
  • serkenti a gyermek kreativitását,
  • az érzelmek kezelésében is segít.

Ezeket a cuki állatokat pedig ki ne szeretné színekkel megtölteni?

Oldalszám: 24
Megjelenés: július 12.
Ár: 890 Ft


Disney Első színezőim – Színes évszakok

Színezni nem csupán jó móka, hanem igazán fontos is, hiszen:

  • a színezés javítja a gyermek finommotoros képességeit,
  • segít a térbeli tudatosság területén,
  • javítja a kéz és a szem koordinációját,
  • segít a helyes ceruzafogás kialakításában,
  • serkenti a gyermek kreativitását,
  • az érzelmek kezelésében is segít.

Ismerkedjünk a színekkel és az évszakokkal ezzel a vidám színezővel!

Oldalszám: 24
Megjelenés: július 12.
Ár: 890 Ft


(via Manó Könyvek)