Álomút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2021/2022-es tanévhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 32 000 kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el. Ahhoz, hogy az országutakon és az autópályákon közlekedni tudjunk, folyamatosan karban kell tartani, vagyis többek között ki kell javítani a burkolati hibákat, a közlekedéshez szükséges táblákat és útburkolati jeleket biztosítani szükséges, az útszéleket rendben kell tartani, a havat el kell takarítani. Mindezen feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, valamint a társaság üzemelteti az Útinformot és a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot is. Az Útinform feladata, hogy a közlekedés megkönnyítése érdekében tájékoztassa az úton lévőket például a balesetekről, útlezárásokról. A kiskőrösi Úttörténeti Múzeum a római kortól napjainkig mutatja be az út- és hídépítés történetét, emlékeit, az útépítéshez kapcsolódó gépeket és tárgyakat. A szabadtéri parkban útépítő gépek, úthengerek, hómarók, illetve hídskanzen található.

 

 

Szeretnél te is igazi úthengert vezetni vagy kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az osztálytársaiddal is? Ha IGEN!, akkor nincs más dolgod, mint a pályázaton elindulni! Küldj egy rajzot, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform), kerékpáros közlekedés stb. A nyeremény egy osztálykirándulás Közép-Európa legnagyobb közutas gyűjteményébe, a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba, és a  kategóriagyőztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin. Az osztálykirándulásokon túl 150 db 10 000 Ft értékű ajándékutalvány is gazdára talál. 

Nevezni kizárólag elektronikusan, az alkotásról készített fotó feltöltésével lehet a társaság honlapján, egészen 2022. január 15-ig. A nevezés részleteit erre találjátok

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat@kozut.hu e-mail címen lehet.

 

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.