Az 5 legjobb családi program hétvégére

Ezen a hétvégén Középkori Forgataggal, Velencei-tó kerüléssel, Libegők Éjszakájával, a Gyűrű utcai Máltai játszótér szülinapi bulijával és a Hahó Együttes koncertjével várnak benneteket.

Középkori Forgatag

Miskolc, Diósgyőri vár - július 28-29., 9.00 - 22.00

Július utolsó hétvégéjén megelevenedik a történelem Diósgyőrben! A történelmi játék során tanúi lehettek egy várostromnak, hagyományőrző bemutatókat nézhettek meg, bepillanthattok a katonai táborok életébe és megtudhatjátok milyen volt a középkori orvoslás. Harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások harsogják tele az udvart és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort.

Családi Velencei-tó kerülés

Velencei-tó - július 28., 9.30

Szombaton biciklivel megkerülhetitek a Velencei-tavat, ahol játékokkal és feladatokkal várnak benneteket az 5 különböző állomáson. Minden állomáson a menetrend: játék, pecsét, ajándék. A távot teljesítők között nyereményeket sorsolnak ki. Az indulás és a regisztráció a Velence Spa és Wellness túloldalán található parkolóból történik. A program előzetes regisztrációt igényel!

Libegők Éjszakája

Budapest, Zugligeti Libegő - július 28., 19.00 - 24.00

Július 28-án, szombaton meghosszabbított nyitva tartással, és remélhetőleg hullócsillagokkal várnak benneteket egy különleges, éjszakai libegőzésre Zugligetbe. Az esemény apropója, hogy ezen a nyári éjszakán - ha az időjárás is úgy akarja - a Piscis Austrinidák hullócsillagrajt is megfigyelhetitek! A rendezvényre a népszerű Ikarus 630-as kabrió nosztalgiabusszal is utazhattok, melyre a Batthyány téren, a 990-es éjszakai járat megállójában majd lehet felszállni.

20 éves a Gyűrű utcai Máltai játszótér

Budapest, Gyűrű utcai Máltai játszótér - július 28., 9.30 - 18.00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Játszva megelőzni" programja 1998-ban indult, amikor is a budapesti Gyűrű utcai Játszótér megnyitotta kapuit. Azóta országszerte 15 ilyen játszótér várja az érdeklődőket. A kerek évforduló alkalmából szombaton izgalmas programokkal várnak benneteket, hogy közösen ünnepelhessétek meg az ország első Máltai Játszóterének és egyben a program indulásának 20. szülinapját. 11 órától koncertet ad a Rutkai Bori Banda. Minden program ingyenes!

Hahó Együttes

Budapest, Kobuci Kert - július 28., 10.30

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás-kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. Az együttes tagjai főként gyakorló apukák, akik dalban mondják el üzenetüket, tetteikkel pedig példát mutatnak: igyekeznek minél tudatosabban élni, odafigyelni egymásra és a világra.